Αυτό το pop-up store πουλάει οικολογικά προϊόντα που σχεδίασε η Cara Delevingne

Αν παρακολουθείς κάπως τακτικά την στήλη, τότε σίγουρα ξέρεις πως το οικολογικό design είναι ανάμεσα στις αγαπημένες μου θεματολογίες. Γι’ αυτό και “τσιμπάω” πολύ εύκολα με οτιδήποτε eco-friendly μπορεί να κυκλοφορεί ως είδηση online, αρκεί βέβαια να τηρεί και κάποια αισθητικά στάνταρ, μιας και αυτός είναι ο σκοπός του deco. Εν πάση περιπτώσει, ανάμεσα σε αυτές τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες συγκαταλέγεται και το project Pass on Plastic Shop του interior designer Shed, ο οποίος αποφάσισε να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το κοινό σχετικά με την τεράστια συγκέντρωση πλαστικού στους ωκεανούς. Πώς; Δημιουργώντας ένα pop-up store φτιαγμένο από “πλαστικό” στο Soho του Λονδίνου και από το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν μια σειρά από limited edition επαναχρησιμοποιήσιμα προϊόντα.

Υπάρχει, όμως, και μια έκπληξη: η συλλογή προϊόντων έχει δημιουργηθεί από 10 επιδραστικούς celebrities με οικολογική ευαισθησία! Ποιοι είναι αυτοί; Οι Kate Moss, Harry Kane, Cara Delevingne, Sienna Miller, Rita Ora, HRH Princess Eugenie of York, Fearne Cotton, Ronnie Wood, Will Poulter και Bob Geldof! Επιπλέον, στον χώρο εκτίθενται και έξι artworks του φωτογράφου φαγητών Tim Atkins, ο οποίος μέσα από την δουλειά του δείχνει πόσο εύκολο είναι η μικρο-πλαστική μόλυνση να φτάσει στην υδάτινη πανίδα και κατ’ επέκταση στο πιάτο μας!

Τα προϊόντα αποτελούν επαναχρησιμοποιήσιμες εκδοχές των πέντε πιο κοινών πλαστικών αντικειμένων που συναντώνται στον βυθό των ωκεανών. Ο στόχος για την δημιουργία του Pass on Plastic Shop ήταν να διαθέσει στο κοινό εμπορεύματα με μεγάλη επίδραση και σαφές οικολογικό μήνυμα. Γι’ αυτό και όλες οι επιφάνειες του είναι καλυμμένες από μια πρωτότυπη ταπετσαρία που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό. Συγκεκριμένα, φωτογραφίες από πλαστικά που ανασύρονται από τις θάλασσες έχουν εκτυπωθεί σε τεράστιες χάρτινες επιφάνειες και έπειτα έχουν κολληθεί σε όλο τον χώρο, δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό μωσαϊκό.

Τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν στις οργανώσεις WWF και το Project 0.

Read More

And More