Αυτό το stylish φωτιστικό από την Artemide θα βοηθήσει τα φυτά σου να αναπτυχθούν!

Λίγες τάσεις στο interior design έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν τόσο μεγάλη αίσθηση, ενώ την ίδια στιγμή ακολουθούνται από μία ολόκληρη κοσμοθεωρία γύρω από αυτές. Πάντως, η μεγαλύτερη που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια είναι εκείνη των φυτών εσωτερικού χώρου! Μάλιστα, η βιομηχανία έχει “αγκαλιάσει” αυτό το άκρως φυσικό trend με τέτοιο τρόπο, ώστε συνεχώς να βλέπουμε καινούρια αξεσουάρ και προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για να πλαισιώνουν τα φυτά μας! Σε αυτή την λογική κινείται και η νέα δημιουργία της Artemide που προέκυψε μέσα από την συνεργασία της με τον Bjarke Ingels του studio BIG. Πρόκειται για ένα κρεμαστό φωτιστικό οροφής, το οποίο πέρα από το να παρέχει φωτεινότητα στον εκάστοτε χώρο, είναι ταυτόχρονα κατασκευασμένο με τρόπο που να θρέφει και να βοηθά την ανάπτυξη των φυτών εσωτερικού χώρου! Και το όνομα αυτού Gople lamp!

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται τα δύο μεγάλα brands, μιας και η παρθενική “σύνδεσή” τους πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του Milan Design Week το 2016. Αυτή την φορά, όμως, επέλεξαν το φετινό London Design Festival για να κάνουν τα… αποκαλυπτήρια της νέας δημιουργίας τους! Η Gople lamp, λοιπόν, είναι ένα μινιμαλιστικό γυάλινο φωτιστικό που θυμίζει στην μορφή του ένα χάπι, ενώ η ειδική κατασκευή του “δουλεύει” για την ανάπτυξη των φυτών, ακόμη και σε κλειστούς χώρους! Όπως λέει και η αντιπρόεδρος της Artemide, Carlotta de Bevilacqua: “Η συνεργασία μας με το studio BIG υπήρξε ξεχωριστή από την αρχή. Φτιάξαμε την Gople lamp, η οποία είναι ικανή να θρέψει ένα φυσικό στοιχείο, να μεγαλώσει τα φυτά με μία ιδιαίτερη και υπερακριβή ποιότητα φωτός. Μπορεί να δημιουργήσει ένα άριστο περιβάλλον για τους ανθρώπους, φροντίζοντας την συναισθηματική, σωματική και αντιληπτική εμπειρία τους”.

Μάλιστα, η Gople lamp καταφέρνει να συνδυάσει σύγχρονες τεχνολογίες με παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής! Το βενετσιάνικο φυσητό γυαλί από το οποίο αποτελείται διατίθεται σε λευκή, ασημένια και μπρονζέ απόχρωση, ενώ στο εσωτερικό του βρίσκεται η RWB τεχνολογία φωτισμού, η οποία και είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των φυτών, διαχέοντας κόκκινους, λευκούς και μπλε τόνους.

Read More

And More