Beam light: Ένα minimal και stylish φωτιστικό με ιδιαίτερες… ικανότητες

Όταν θέλεις να εμβαθύνεις στο στυλ και τους κανόνες του σκανδιναβικού σχεδιασμού, τότε τίποτα δεν μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο από τους ίδιους τους Σκανδιναβούς. Γι’ αυτό και brands, όπως η HAY, η Normann Copenhagen και η Muuto είναι εταιρίες με τεράστια επιτυχία, μιας και προτείνουν μια σύγχρονη και μινιμαλιστική μετάφραση του Danish design που τόσο αγαπάμε. Για αυτή την τελευταία περίπτωση, λοιπόν, της Muuto θα μιλήσουμε σήμερα και συγκεκριμένα για ένα ολοκαίνουριο φωτιστικό που λανσάρει σε συνεργασία με τον Καναδό σχεδιαστή Tom Chung! Γιατί θα ασχοληθούμε με αυτό το design item; Διότι καταφέρνει να ενσωματώσει τους κανόνες της αφαιρετικότητας και της λειτουργικότητας με τον πλέον σύγχρονο και stylish τρόπο!

Το εντυπωσιακό επιτραπέζιο φωτιστικό ακούει στο όνομα Beam lamp, είναι κατασκευασμένο από ανοδιωμένο αλουμίνιο και εκπέμπει φως και από τις δύο πλευρές του κυλινδρικού “κεφαλιού” του. Ταυτόχρονα, ο κεντρικός άξονας και η βάση του είναι προσαρμόσιμα, δίνοντας την δυνατότητα καθορισμού διαφορετικής γωνίας και ύψους για την “δέσμη” φωτός που εκπέμπει η λάμπα.

Ο Chung αποκαλύπτει πως το φωτιστικό Beam lamp είναι το πρώτο προϊόν που έχει σχεδιάσει, ενώ έμπνευση ήταν η ανακαίνιση στο σπίτι των γονιών του, που ο ίδιος είχε αναλάβει. Με λίγα λόγια, δημιούργησε ένα διακοσμητικό και χρηστικό αξεσουάρ ακριβώς όπως το χρειαζόταν την δεδομένη στιγμή και ενώ δεν μπορούσε να βρει κάτι αντίστοιχο στην αγορά. Την ίδια στιγμή, θέλησε να συνδυάσει στο design του την έννοια των φώτων του αυτοκινήτου, που μπορούν να εναλλαχτούν από την πρώτη στην δεύτερη “σκάλα”. Κάπως έτσι προέκυψε αυτό το πρωτότυπο στην όψη και την χρήση φωτιστικό, το οποίο διατίθεται σε τρία χρωματικά φινιρίσματα, μαύρο, καφέ και πράσινο.

Read More

And More