Η εκθαμβωτική εγκατάσταση της COS στο Milan Design Week φέρνει τον ουρανό… επί γης!

Μία μόλις ημέρα πριν την επίσημη έναρξη της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης για το design, Milan Design Week, και το μεγαλειώδες installation που φιλοτεχνήθηκε από τον Αμερικανό καλλιτέχνη Phillip K Smith III για λογαριασμό του fashion label COS αποκαλύφθηκε στο κοινό! Η γιορτή του design που ανοίγει τις πόρτες της στις 17 Απριλίου στην ιταλική πόλη, έχει φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια αρκετές εγκαταστάσεις από την COS, οι οποίες καταφέρνουν πάντα να κλέβουν τις εντυπώσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τη φετινή συμμετοχή της, με το υπερμέγεθες γλυπτό από καθρέφτες, το Open Sky, να εντυπωσιάζει με τις χαμαιλεοντικές ικανότητές του! Τοποθετημένο στο Palazzo Isimbardi του Μιλάνου που χρονολογείται από το 16ο αιώνα, το συναρπαστικό installation του καλλιτέχνη στοχεύει να προσφέρει στους επισκέπτες της έκθεσης μία νέα “διάσταση” της πόλης, μέσα από πολλαπλούς καθρέφτες που δίνουν διαφορετική οπτική ανάλογα με τη θέση του θεατή!

Το ατμοσφαιρικό γλυπτό του Phillip K Smith III μεταμορφώνει το ιστορικό παλάτι σε ένα “δαχτυλίδι” αντανακλάσεων του ουρανού, χάρη στους κεκλιμένους καθρέφτες που χρησιμοποιεί. “Το έργο μου εμπνέεται από τις συνεχείς αλλαγές του φωτός, των χρωμάτων και των μορφών που συναντώνται στο φυσικό και τεχνητό περιβάλλον” εξηγεί ο καλλιτέχνης και συνεχίζει: “Ήταν συναρπαστικό να δουλεύω με την COS σε ένα ελεύθερο concept εντός του εκπληκτικού αρχιτεκτονικού τοπίου του Μιλάνου. Οι συγκεκριμένες συνθήκες του Palazzo Isimbardi μου έδωσαν την ευκαιρία να αναδιαμορφώσω την εμβληματική αρχιτεκτονική του, ενώ το συνέδεσε με την ομορφιά του μιλανέζικου ουρανού”.

Ωστόσο, το Open Sky δεν είναι το μοναδικό δείγμα δουλειά που παρουσιάζει ο Phillip K Smith III στο πλαίσιο του φετινού Milan Design Week, μιας και συνοδεύεται από πέντε ανεξάρτητα γλυπτά που τοποθέτησε στους κήπους του παλατιού. Και αυτά με τη σειρά τους αποτελούνται από κάθετους και οριζόντιους καθρέφτες, ένα υλικό ιδιαιτέρως γνωστό στις δουλειές του καλλιτέχνη. Όπως και το Open Sky, έτσι και τα πέντε “αδερφάκια” του αντικατοπτρίζουν με εκπληκτικό τρόπο το περιβάλλον που τα περιστοιχίζει, καταφέρνοντας να… χαθούν μέσα του!

Read More

And More