Ένα ανέκδοτο σχέδιο των Eames κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από την VITRA

Ένα ανέκδοτο σχέδιο των Eames κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από την VITRA | tlife.gr

70 ολόκληρα χρόνια μετά τον σχεδιασμό του, το θρυλικό ραδιόφωνο Eames πέρασε τώρα στην φάση της κατασκευής και κυκλοφορίας, αυτή την φορά από την διάσημη ελβετική εταιρία επίπλων VITRA! Το εμβληματικό σύστημα ήχου, που σχεδιάστηκε από το σχεδιαστικό ντουέτο πρωτοπόρων των Charles και Ray Eames, υπήρξε μέρος της σειράς ραδιοφώνων που σχεδίασαν κατά τις δεκαετίες του ’40 και του ’50, ωστόσο ήταν εκείνο που έμεινε… στα χαρτιά και δεν προχώρησε ποτέ στην έκδοσή του, παρά το γεγονός ότι αποτελούσε το αγαπημένο τους σχέδιο!

Η ιστορία λέει ότι έως το 1952, τα ραδιόφωνα των Eames έκαναν πωλήσεις που έφτασαν τα 200.000 κομμάτια. Το αγαπημένο τους ράδιο, όμως, και το design για το οποίο ένιωσαν υπερήφανοι δεν κατασκευάστηκε, ούτε λανσαρίστηκε ποτέ στην αγορά, καθώς ο πελάτης για τον οποίο προοριζόταν θεώρησε το σχέδιο ιδιαίτερα εξεζητημένο και ζήτησε κάτι πιο “φυσιολογικό” για τα δεδομένα της εποχής.

Τώρα, λοιπόν, η εταιρία VITRA έκανε μια… κατάδυση στα “άδυτα” των σχεδίων Eames και αποφάσισε να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά αυτό το ανέκδοτο προϊόν! Μάλιστα, η πρώτη παρουσίαση του ραδιοφώνου έγινε στο πλαίσιο της φθινοπωρινής διεθνούς έκθεσης Maison et Objet στο Παρίσι. Συνολικά, κυκλοφόρησαν στην αγορά μόνο 999 κομμάτια, καθώς πρόκειται για μία limited edition συλλογή.

READ more