Ένα “λιβάδι” από άνθη είναι το νέο installation του studio Nendo για το Milan Design Week

Τα νέα από το Salone del Mobile δεν σταματούν να έρχονται και εννοείται από μια τέτοια, κορυφαία διοργάνωση για το design δεν θα μπορούσε να λείπει και το καινοτόμο studio Nendo από την Ιαπωνία, που πάντα φροντίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του! Για το φετινό Milan Design Week, λοιπόν, το studio συνεργάστηκε με την εταιρία κλιματισμού Daikin και δημιούργησε ένα εντυπωσιακό installation με το όνομα Breeze of Light, το οποίο απαρτίζεται από συνολικά 17.000 “λουλούδια”! Στόχος του project που αντλεί έμπνευση από τον αόρατο, αλλά αισθητό αέρα, είναι να προσφέρει στους επισκέπτες την εμπειρία της οπτικοποίησης ενός μη ορατού στοιχείου!

Η εγκατάσταση του studio Nendo είναι φτιαγμένη με την μορφή ενός αφαιρετικού “λιβαδιού”, όπου ο επισκέπτης περιηγείται σε ειδικά διαμορφωμένους διαδρόμους, την στιγμή που όλος ο ολόλευκος χώρος καταλαμβάνεται από τα “λουλούδια”!

Στην πραγματικότητα, τα άνθη είναι κατασκευασμένα από φωτογραφικό (πολωτικό) φιλμ τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένη διάταξη, ύψος και απόσταση μεταξύ τους. Μάλιστα, λόγω της κλίσης κάθε άνθους, αλλά και των 115 ειδικών λαμπτήρων που έχουν κρεμαστεί από την οροφή, τα λουλούδια άλλοτε φαίνονται σαν σχεδιασμένα στην λευκή επιφάνεια, μιας και δεν έχουν καθόλου σκιά, ενώ άλλοτε μοιάζουν να κινούνται σαν να τα φυσούσε αεράκι, λόγω της αλλαγής του φωτισμού!

Read More

And More