Το φουτουριστικό décor που “στήθηκε” στο show της MM6 Maison Margiela

Η πιο πρωτοποριακή ιδέα για fashion show πραγματοποιήθηκε στο πιο αντισυμβατικό venue που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί και ανήκει στη δημιουργική ομάδα του καινοτόμου οίκου Maison Martin Margiela! Για τις ανάγκες της παρουσίασης της σειράς MM6 Maison Margiela στο London Fashion Week της περασμένης εβδομάδας, το πολυτελές label “επιστράτευσε” ως location την τυπική λονδρέζικη pub “The Running Horse”, την οποία στη συνέχεια επέλεξε να καλύψει ολοκληρωτικά με… αλουμινόχαρτο! Η έμπνευση και υλοποίηση του installation ανήκει στο σκηνογράφο Derek Hardie Martin, που κατάφερε να τυλίξει με αλουμινόχαρτο τα πάντα, από τις κάνουλες για την μπύρα μέχρι το επιβλητικό τζάκι και τα τραπέζια! Μέσα σε αυτό, λοιπόν, το φουτουριστικό σκηνικό “στήθηκε” το φαντασμαγορικό runway για την MM6 Maison Margiela!

Βασισμένη στην ιδέα πως κάτι κλασικό μπορεί να εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά και να επανεφευρεθεί όταν “μεταφραστεί” σε… ασήμι, η συλλογή άντλησε στοιχεία από άγνωστες πτυχές του οίκου, μέσα από φωτογραφίες και μοτίβα που ανακαλύφθηκαν στα αρχεία του! Τα χαρακτηριστικά κομμάτια των συλλογών μετατράπηκαν έπειτα σε κάτι ολοκαίνουριο, μέσα από τη χρήση μεταλλικών υφάνσεων, οι οποίες και παρουσιάστηκαν μέσα σε αυτό το ασημένιο σκηνικό!

“Τα signature στοιχεία του Margiela μεταμορφώνονται όταν δημιουργούνται από ασημένιο μεταλλικό ύφασμα. Οι τσακίσεις είναι εμφανείς, ‘παίζοντας’ με τη δομή και τα επίπεδα, τις ραφές και τις υπερμεγέθεις μορφές” εξηγούν οι σημειώσεις του οίκου για το show.

Επιπλέον, στη διάρκεια της παρουσίασης, οι θεατές κλήθηκαν να τραβήξουν πλάνα, χρησιμοποιώντας 15 polaroid. Οι φωτογραφίες αυτές έπειτα θα πλαστικοποιηθούν και τα τοποθετηθούν ως μέρος των ταμπελών που συνοδεύουν τα ρούχα της σειράς MM6 Maison Margiela, αποτίοντας φόρο τιμής στον εμπνευσμένο κινηματογραφιστή Wim Wenders, ο οποίος πίστευε πως η polaroid ανήκει στο αντικείμενο και όχι στο δημιουργό της. Τέλος, ο γαλλικός οίκος κυκλοφόρησε ένα limited-edition μεταλλικό T-shirt, ενώ παράλληλα κάλυψε με αλουμινόχαρτο και το κεντρικό showroom του Λονδίνου!

Read More

And More