Future Remnants: Το σύγχρονο design “αγκαλιάζει” το περιβάλλον και επικεντρώνεται στην οικολογία

Την επίδραση των χημικών αποβλήτων στον πλανήτη εξερευνά η σχεδιάστρια Xandra van der Eijk από την Ολλανδία μέσα από το νέο installation της, που έχει αντλήσει έμπνευση από την Αθρωπόκαινο περίοδο. Η εγκατάστασή της designer ονομάστηκε Future Remnants και αποτελείται από ευρέως χρησιμοποιούμενα μέταλλα, τα οποία έχουν διαβρωθεί από την επαφή τους με τα χημικά προϊόντα που βρίσκουμε σε σχεδόν κάθε νοικοκυριό και που καταλήγουν στους ωκεανούς.

Το εντυπωσιακό installation παρουσιάστηκε πρώτη φορά κατά την διάρκεια του Dutch Design Week, τον περασμένο Οκτώβριο και αποτελείται από μια σειρά ατσαλένιων, αλουμινένιων, τσίγκινων και χάλκινων αντικειμένων που έχουν εκτεθεί σε χημικά διαλύματα σχετικά μικρής επικινδυνότητας για διάστημα από δύο έως επτά ημερών. Έτσι, το project εξερευνά την ρίψη χημικών αποβλήτων στο περιβάλλον, ενώ θα έπρεπε να ακολουθείται ειδική διαδικασία απόρριψης.

Τα αντικείμενα της συλλογής που εκτέθηκαν στο installation περιλαμβάνουν διάφορα μοτίβα και αποχρώσεις, ενώ ορισμένα “φιλοξενούν” στην επιφάνειά τους κρυσταλλικές δομές που προέκυψαν από την διάβρωσή τους.

Read More

And More