Γνώρισε και εσύ τα έπιπλα που ενθουσίασαν τους κριτικούς στη διεθνή έκθεση επίπλου της Νέας Υόρκης

Γνώρισε και εσύ τα έπιπλα που ενθουσίασαν τους κριτικούς στη διεθνή έκθεση επίπλου της Νέας Υόρκης | tlife.gr

Μπορεί η διεθνής έκθεση επίπλου και design της Νέας Υόρκης, ICFF (International Contemporary Furniture Fair), να βαίνει προς το τέλος της, ωστόσο τα νέα δείγματα του contemporary design που θα παραμείνουν μαζί μας ακόμη και μετά το πέρας της παραμένουν εντυπωσιακά! Ανάμεσά τους και η πρώτη συλλογή του studio Sun at Six από το Brooklyn που καταφέρνει να κλέψει τις εντυπώσεις χάρη σε μια σπάνια καινοτομία του! Με τη σειρά επίπλων Opening, όπως ονομάστηκε η συλλογή, το σχεδιαστικό γραφείο αποσκοπεί να αναδείξει μια παραδοσιακή τεχνική κατασκευής επίπλων από την Κίνα, η οποία στηρίζεται στη συνδεσμολογία των επιμέρους στοιχείων. Με λίγα λόγια, ξέχνα τις βίδες, τα καρφιά και τις κόλλες, γιατί το μόνο που χρειάζονται αυτά τα εκπληκτικά ξύλινα έπιπλα είναι η μέθοδος sun mao!

Η πρωτοτυπία του εγχειρήματος, πέρα από την ιδιαίτερη κατασκευαστική ματιά, έγκειται στο γεγονός πως βασικός στόχος του studio είναι να “απενοχοποιήσει” και να καταρρίψει τον αρνητικό αντίκτυπο που αφήνει η ταμπέλα “Made in China”, αναδεικνύοντας τη μαεστρία και τη minimal αισθητική που χαρακτηρίζει τη χώρα. Κάθε έπιπλο έχει κατασκευαστεί και φιλοτεχνηθεί από κορυφαίους τεχνίτες στην Guangzhou της Κίνας που γνωρίζουν καλά την τεχνική sun mao, αποδεικνύοντας την τεχνογνωσία και τις ιδιαίτερες ικανότητες που απαιτούνται για τη χρήση αυτής της μεθόδου.

Μετά την κατασκευή τους, όλα τα ξύλινα έπιπλα δέχονται φινίρισμα από ειδικό φυτικό έλαιο (China wood oil), ενώ οι πολυθρόνες με επένδυση από δέρμα στέλνονται σε οικογενειακό βυρσοδεψείο της Ιταλίας για να τελειοποιηθούν. Το αποτέλεσμα είναι μία σειρά από βοηθητικά και κεντρικά έπιπλα με contemporary αισθητική, που αποπνέουν “αέρα” διαχρονικότητας!

READ more