Grafeiophobia: Αν φοβάσαι… το γραφείο, τότε αυτή η συλλογή θα σε συναρπάσει!

Είμαστε η γενιά των freelancers και των εργαζομένων εξ αποστάσεως, aka καλούμαστε σχεδόν όλοι να κάνουμε περισσότερες από μία δουλειές, που σημαίνει ότι συνήθως η καθεμία από αυτές δεν απαιτεί την φυσική παρουσία μας στον εκάστοτε εργασιακό χώρο. Κατ’ επέκταση, εργαζόμαστε από τα σπίτια μας, είτε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι ή καθήμενοι αναπαυτικά στον καναπέ μας. Αυτό το concept, λοιπόν, αποφάσισε να “εκμεταλλευτεί” ο σχεδιαστής Geoffrey Pascal, ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει μια σειρά επίπλων που προωθούν, υποβοηθούν και βελτιώνουν αυτές τις συνθήκες εργασίας. Έτσι, γεννήθηκε η συλλογή Grafeiophobia: Unexpected Office που αποτελείται από τρία διαφορετικά σχέδια με σκοπό να παρέχουν την απαραίτητη στήριξη που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα, όταν βρίσκεται σε ύπτια στάση και μάλιστα εν ώρα εργασίας!

Οι στάσεις καθίσματος που παρέχει καθένα από τα τρία έπιπλα της σειράς έχουν βασιστεί στην ιδέα του Neutral Body Position της NASA, που αναπτύχθηκε για να προάγει την υγεία των αστροναυτών σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Σύμφωνα με αυτό το πρωτόκολλο της NASA, το βάρος του ατόμου μοιράζεται σε πολλαπλά σημεία κατά μήκος του σώματός του. Με λίγα λόγια, καμία σχέση με την τυπική στάση γραφείου, στην οποία όλο το βάρος τοποθετείται χαμηλά στην σπονδυλική στήλη.

Η πρωτοβουλία για την παραγωγή της συλλογής Grafeiophobia προήλθε από την προσωπική εμπειρία του Geoffrey Pascal, που πάντα προτιμούσε να εργάζεται οπουδήποτε εκτός από το κλασικό γραφείο, αλλά και από την ανερχόμενη τάση αυτού του τύπου εργασίας. Άλλωστε, ο όρος grafeiophobia δηλώνει… τον φόβο του γραφείου.

Το Basic Besk είναι εμπνευσμένο από την καθιστική στάση στο κρεβάτι, όπου το laptop τοποθετείται στην κοιλιά και έτσι αποτελείται από τρία μέρη, μία τριμερή πλάτη, το κάθισμα και το υποπόδιο. Το Triclinium Gum δημιουργήθηκε με έμπνευση από την πλαϊνή στάση, με το κεκλιμένο στρώμα και το ψηλό side desk να διευκολύνει αυτή την θέση. Τέλος, το Flying Man βασίστηκε στην πρόσθια στάση και περιλαμβάνει τρία μέρη: ένα για τα πόδια, ένα για τον κορμό και ένα χαμηλό desk για το laptop.

Read More

And More