Η Apple κυκλοφορεί το πρώτο στην ιστορία της οικολογικό MacBook Air από αλουμίνιο

Η Apple κυκλοφορεί το πρώτο στην ιστορία της οικολογικό MacBook Air από αλουμίνιο | tlife.gr

Μόλις χθες, σου μίλησε για ένα ολοκαίνουριο φωτιστικό από το OGSB Studio στις Βρυξέλλες που είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο αλουμίνιο –και εδώ μπορείς να δεις την ιστορία του. Φαίνεται, όμως, πως αυτού του επιπέδου η καινοτομία δεν συναντάται μονάχα σε μικρότερης κλίμακας designers, αλλά βλέπουμε πως πλέον και το “βαρύ πυροβολικό” της παγκόσμιας βιομηχανίας συμμετέχει στο κίνημα του eco friendly σχεδιασμού. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι εκείνο της Apple, του αμερικανικού κολοσσού της τεχνολογίας, που λάνσαρε το πρώτο στην ιστορία της MacBook Air κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο, μειώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο στο μισό το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνει το laptop στο περιβάλλον! Μάλιστα, κατά την παρουσίαση του νέου φορητή υπολογιστή της στην Νέα Υόρκη, η Apple χαρακτήρισε την κατασκευή του από αλουμίνιο ως “έναν μεγάλο στόχο που είχαμε για πολλά χρόνια”.

“Χρησιμοποιούμε το αλουμίνιο επειδή έχει απίστευτη δύναμη, ανθεκτικότητα, αλλά και μοναδική ομορφιά. Για να το καταφέρουμε, χρειάστηκε να στηριχθούμε στην εξόρυξη εξαιρετικής ποιότητας μεταλλευμάτων” εξηγεί η υποδιευθύντρια των μηχανολόγων της Apple, Laura Grove, και συνέχισε: “Η ομάδα μεταλλουργίας της εταιρίας έχει σχεδιάσει ένα κράμα αλουμινίου, το οποίο παράγεται από το περισσευούμενο αλουμίνιο το οποίο προκύπτει στην διαδικασία παραγωγής. Για τον σχεδιασμό του χρησιμοποιούνται λεπτεπίλεπτες φλοίδες αλουμινίου, τις οποίες αναδιαμορφώνει σε μοριακό επίπεδο”.

Αυτό το ιδιαίτερο κράμα που δημιουργείται στα εργαστήρια της Apple επιτρέπει την κατασκευή νέων MacBook Air “χωρίς την εξόρυξη νέου αλουμινίου”, ενώ το γεγονός πως είναι και το ίδιο με την σειρά του ανακυκλώσιμο, επιτρέπει στην εταιρία να μειώνει κατά 47% την εκπομπή άνθρακα στο περιβάλλον, σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα υπολογιστή. Τέλος, το laptop περιλαμβάνει 100% αλουμινένια κάρτα μνήμης.

READ more