Η νέα σειρά διακοσμητικών του Tom Dixon είναι η επιτομή του εκλεπτυσμένου στυλ

Η νέα σειρά διακοσμητικών του Tom Dixon είναι η επιτομή του εκλεπτυσμένου στυλ | tlife.gr

Μπορεί να το αποκαλούσαν το “κακό παιδί” των 80s, αλλά φαίνεται πως μεγαλώνοντας το λατρεμένο και ταλαντούχο αγόρι της χρυσής εποχής του design κατάφερε να κερδίσει τα εύσημα με τη δημιουργικότητα και την εκλεπτυσμένη αισθητική του. Ο λόγος, φυσικά, για τον κορυφαίο industrial designer Tom Dixon που συνεχίζει να μας συναρπάζει με τις ευφάνταστες και στιλάτες ιδέες του! Αυτή τη φορά, ο σχεδιαστής βάλθηκε να μας ενθουσιάσει με μία νέα συλλογή από επιτραπέζια αντικείμενα, τα οποία είναι εξολοκλήρου φτιαγμένα από πράσινο μάρμαρο! Η σειρά ονομάστηκε Rock, από το υλικό που την απαρτίζει και που άλλωστε αποτελεί μεγάλη αγάπη του Dixon και συχνά εμφανίζεται στις δημιουργίες του!

Η νέα μαρμάρινη συλλογή του Tom Dixon αποτελείται από κηροπήγια, πιατέλες και επιφάνειες κοπής που καταφέρνουν να ενσωματώσουν όλη την αίγλη και την πολυτέλεια που συνοδεύει παραδοσιακά το ευγενές μάρμαρο. Μάλιστα, η μορφή των κηροπήγιων είναι τέτοια, που επιτρέπει ακόμη και το… χτίσιμό τους σε ψηλότερα κηροπήγια. Όσο για τις πιατέλες και τις επιφάνειες κοπής, αυτές παρά τον σταθερό και ανθεκτικό χαρακτήρα τους μοιάζουν με ανεπεξέργαστο πέτρωμα.

Έμπνευση για αυτή τη νέα συλλογή επιτραπέζιων διακοσμητικών αποτέλεσαν τα πολυάριθμα ταξίδια του σχεδιαστή στην Ινδία, όπου παρατήρησε την ιδιαίτερη τεχνική με την οποία διαμορφώνονται τα οικιακά αντικείμενα. Συγκεκριμένα για αυτή τη σειρά, ο Dixon θέλησε να δημιουργήσει απλές μορφές που μορφοποιούνται εύκολα στο χέρι, ενώ τα μοτίβα και οι υφές κάθε αντικειμένου είναι μοναδικά χάρη στις διαφορετικές μορφές που παίρνει η ίδια η πέτρα!

READ more