Kanye West: Ο διάσημος rapper ετοιμάζεται να… επεκτείνει τα Yeezy με νέο τμήμα Home

Μπορεί να έγινε γνωστός από τη μουσική του, αλλά τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως το κοινό έχει κάνει focus περισσότερο στην προσωπική ζωή του (βλ. την οικογένειά του με την Kim Kardashian, τη διαμάχη με την Taylor Swift, τις επισκέψεις του σε ψυχιατρικές κλινικές). Ακόμη πιο πολύ, όμως, μας έχει απασχολήσει το fashion label Yeezy που έχει λανσάρει από το 2015 σε συνεργασία με την Adidas. Πλέον, όμως, ο Kanye West αποφάσισε να στρέψει το ενδιαφέρον του και σε έναν ακόμη τομέα που αγαπά ιδιαιτέρως και δεν είναι άλλος από την αρχιτεκτονική!

Ο διάσημος rapper ανακοίνωσε προ ημερών μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, πως πρόκειται να δημιουργήσει ένα νέο “παρακλάδι” των άκρως επιτυχημένων Yeezy apparel, το οποίο θα αφορά αποκλειστικά την αρχιτεκτονική και το design! Συγκεκριμένα, έγραψε: “Ξεκινάμε έναν Yeezy αρχιτεκτονικό τομέα, που θα ονομαστεί Yeezy Home. Ψάχνουμε για αρχιτέκτονες και βιομηχανικούς σχεδιαστές, που θέλουν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο”.

Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός μουσικός και παραγωγός αποφασίζει να “βουτήξει” στο χώρο του design, μιας και πριν ακόμα ιδρύσει τον “κολοσσό” Yeezy (το label έχει κυκλοφορήσει έξι seasons, όλες εκ των οποίων έχουν γίνει sold out ταυτόχρονα με την κυκλοφορία τους), είχε ξεκινήσει να οργανώνει τη δική του εταιρία σχεδιασμού με το όνομα DONDA. Και τότε στόχος τους υπήρξε η δημιουργία μιας ομάδας αρχιτεκτόνων, designers και σκηνοθετών που θα δουλεύουν μαζί του.

Κάπως έτσι, με την αρχιτεκτονική… επέκταση των Yeezy, ο Kanye West θα καταφέρει να πραγματοποιήσει μια μακροχρόνια φιλοδοξία του. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως έχει εκφράσει πολλές φορές το ενδιαφέρον του για το σχεδιασμό, μέσω συνεντεύξεων και των social media, ενώ σε επίσκεψη που πραγματοποίησε το 2013 στο Πανεπιστήμιο του Harvard είχε δηλώσει στους σπουδαστές πως “ο κόσμος μπορεί να σωθεί από το design”. Επίσης, να σημειωθεί πως για την εκπληκτική μονοκατοικία που απέκτησε με την Kim Kardashian στο Bel Air και χρειάστηκαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να ανακαινιστεί, οι περισσότερες αρχιτεκτονικές προσθήκες και σχεδιαστικές ιδέες ήταν του Kanye West! Εξ ου και η minimal contemporary αισθητική που το χαρακτηρίζει!

Αναμένουμε, λοιπόν, τις εξελίξεις στο Yeezy Home…

Read More

And More