Kartent: Η πιο minimal και οικολογική απάντηση στους πανταχού… campers!

Μπορεί στην Ελλάδα να μην είμαστε συνηθισμένοι σε τεράστιου βεληνεκούς συναυλιακά καλοκαίρια (αν και κατά καιρούς έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες), αλλά στο εξωτερικό τα πολυήμερα φεστιβάλ, από τα πολλαπλά stages των οποίων παρελαύνουν τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, είναι μια απλή καθημερινότητα! Μάλιστα, πλήθη κόσμου από διαφορετικές χώρες συρρέουν στον εκάστοτε προορισμό, για να γίνουν μέρος αυτής της παράδοσης (βλ. Coachella, Primavera Sound, Glastonbury, Roskilde). Τι σημαίνει, όμως, αυτό για τις απέραντες κοιλάδες που φιλοξενούν τα εν λόγω grande φεστιβάλ με τους χιλιάδες επισκέπτες, που κατασκηνώνουν στην περιοχή μέχρι το τέλος κάθε διοργάνωσης; Τόνοι σκουπιδιών και εγκαταλειμμένες σκηνές, που χρησίμευσαν στους μουσικόφιλους, αλλά πλέον ανήκουν… στη χωματερή! Και σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα αποφάσισαν να δώσουν λύση δύο φίλοι designers, που σχεδίασαν και κατασκεύασαν μια τέντα από χαρτόνι, οικολογική και περιβαλλοντικά “ευαισθητοποιημένη”, ιδανική για φεστιβάλ!

Η Kartent είναι μια δημιουργία των Wout Kommer και Jan Portheine, που βλέποντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των μεγαλύτερων μουσικών φεστιβάλ του κόσμου, αποφάσισαν να σχεδιάσουν και να λανσάρουν την οικολογική σκηνή από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι! Μάλιστα, η σκηνή τους έχει έκταση περίπου τρία τ.μ. και προορίζεται για τη διαμονή δύο ατόμων, μαζί με τις αποσκευές τους. Ο απλός και minimal σχεδιασμός της Kartent παραπέμπει σε… σπιτάκι, ενώ διαθέτει μια πόρτα εισόδου στη μία κορυφή της και ένα παράθυρο στη δεύτερη πλευρά της, ώστε ο χώρος να αερίζεται επαρκώς! Στα βασικά χαρακτηριστικά της σκηνής συγκαταλέγονται ο ανθεκτικός σχεδιασμός της που αντέχει ακόμη και τις έντονες βροχοπτώσεις, καθώς και το γεγονός πως ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παραλαμβάνει τη σκηνή που αγόρασε από το συναυλιακό χώρο, ώστε να μην την μεταφέρει μόνος του.

Όσο για τη μελλοντική χρήση της Kartent; Μετά το πέρας του εκάστοτε φεστιβάλ, οι χρήστες τους μπορούν να τις αφήσουν στο χώρο (αρκετά κοινή πρακτική για πολλούς επισκέπτες, ούτως ή άλλως), από όπου η εταιρία τις παραλαμβάνει και τις μεταφέρει στους χώρους ανακύκλωσης! Πανεύκολο; Πανέξυπνο; Και super οικολογικό;

Read More

And More