Levia lamp: Το φωτιστικό που “ακυρώνει” τον νόμο της βαρύτητας

Ok, μέχρι στιγμής έχουμε εμπεδώσει, θεωρώ, την τεράστια σημασία του φωτισμού σε κάθε interior design. Βασικά, και πέρα από κάθε σχεδιασμό και διακόσμηση, ο σωστός και επαρκής φωτισμός είναι βασικό στοιχείο σε κάθε σπίτι, για να αναδεικνύεται ο χώρος και να μεγαλώνει η έκτασή του, ενώ ταυτόχρονα φτιάχνει την ατμόσφαιρά του. Γι’ αυτό και δίνουμε αρκετή προσοχή στα φωτιστικά που επιλέγουμε για την διακόσμησή μας. Πώς, λοιπόν, θα μπορούσαμε να αντισταθούμε στην ιδιαίτερη προσωπικότητα της Levia lamp, που… αιωρείται στον χώρο; Ναι, καλά διάβασε και ακόμα καλύτερα είδες στις φωτογραφίες: η λάμπα του φωτιστικού δεν στηρίζεται πουθενά, ούτε κρέμεται από κάπου, αλλά απλά αιωρείται στον αέρα!

Η ιδέα και δημιουργία της Levia ανήκει στο ιταλικό δημιουργικό γραφείο idea3di, που αποφάσισε να δημιουργήσει μια μαγνητική λάμπα που “επιπλέει” ακριβώς κάτω από τον μεταλλικό λαιμό του φωτιστικού. Με λίγα λόγια, έχουμε έναν μοναδικό συνδυασμό επιστήμης, σχεδιασμού και τεχνολογίας!

Πώς λειτουργεί, όμως, η Levia; Η σχεδιαστική ομάδα χρησιμοποίησε ένα μαγνητικό σύστημα ανύψωσης με το οποίο ένα αντικείμενο “κρέμεται” από ένα άλλο χάρη στο μαγνητικό πεδίο που ακυρώνει την βαρύτητα και δεν του επιτρέπει να πέσει. Ο υπόλοιπος σκελετός είναι φτιαγμένος από μέταλλο και βάση από ιταλικά μάρμαρα που έχουν επιμεληθεί τοπικοί τεχνίτες.

Read More

And More