Μια καρέκλα τόσο απλή και stylish, όσο το λευκό t-shirt και το τζιν σου!

Μπορεί η μεγαλύτερη έκθεση για το design, Milan Design Week, να “έριξε” αυλαία, αλλά το υπέροχο είναι πως η… κληρονομιά σε νέα σχέδια, stylish έπιπλα, διακοσμητικές τάσεις και καινοτόμες ιδέες που αφήνει για την υπόλοιπη χρονιά είναι ανεκτίμητη! Ανάμεσα, λοιπόν, στους μεγάλους designers που έλαβαν μέρος στη διεθνή διοργάνωση και παρουσίασαν τη δουλειά τους ήταν και οι αδερφοί Bouroullec, οι οποίοι δημιούργησαν μία ολοκαίνουρια καρέκλα για λογαριασμό της αγαπημένης εταιρίας HAY! Η Élémentaire chair είναι η minimal εκδοχή της σύγχρονης πλαστικής καρέκλας, που όπως πολύ σωστά την παρομοιάζουν οι σχεδιαστές, Ronan και Erwan, “είναι σαν το λευκό t-shirt ή τα τζιν”!

Οι σχεδιαστές που έχουν λανσάρει αρκετές σειρές με τη HAY, συμμετείχαν στο φετινό Salone del Mobile, με όραμα να αλλάξουν την οπτική των ανθρώπων απέναντι στην απλή και καθιερωμένη πλαστική καρέκλα! “Ο κόσμος είναι γεμάτος πλαστικές καρέκλες στο λάθος χρώμα και το λάθος σχήμα. Το εντοπίζουμε σε πολλές όμορφες πόλεις της Ευρώπης. Για παράδειγμα, σε έναν όμορφο δρόμο βρίσκεται μια απαίσια βεράντα γεμάτη ροζ και πράσινες καρέκλες, οι οποίες καταστρέφουν την ομορφιά του χώρου” εξηγεί ο Ronan Bouroullec, ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει μια λιτή καρέκλα καθημερινής χρήσης, σε προσιτή τιμή, ενώ ταυτόχρονα να είναι όμορφη και στιλάτη: “Κάτι σαν το λευκό t-shirt ή τα τζιν” τονίζει!

Το αποτέλεσμα είναι ένα μινιμαλιστικό μοντέλο σε πολλαπλές χρωματικές εκδοχές, κατασκευασμένο από πολυπροπυλένιο, το οποίο δεν φέρει καμία εμφανή ένωση ή συγκόλληση στη δομή του. Και αυτή ακριβώς η συνεχής “ροή” στην επιφάνεια της Élémentaire chair είναι που την κάνει τόσο αρμονική και χαλαρωτική, όπως πιστεύουν οι σχεδιαστές της!

Η minimal και stylish καρέκλα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης που διοργανώθηκε από τη HAY, τη Sonos και τη WeWork στο αναγεννησιακό κτίριο Palazzo Clerici του Μιλάνου!

Read More

And More