Μία συλλογή επίπλων από… τα παλιά με απολύτως contemporary χαρακτήρα

Μία συλλογή επίπλων από… τα παλιά με απολύτως contemporary χαρακτήρα | tlife.gr

Καθώς όλοι ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε ένα ακόμη συναρπαστικό καλοκαίρι, το ίδιο συμβαίνει και με τους εξωτερικούς χώρους μας, που σιγά-σιγά φοράνε τα “καλά” τους και προετοιμάζονται να μας υποδεχτούν για τους επόμενους -τουλάχιστον- τρεις μήνες! Εάν, λοιπόν, αυτή την περίοδο βρίσκεσαι σε αναζήτηση των stylish καλοκαιρινών επίπλων που θα εξοπλίσουν τη βεράντα, την αυλή ή τον κήπο σου, τότε σου έχω υπέροχα νέα, αφού η δανέζικη εταιρία Carl Hansen & Søn, που φημίζεται για το απαράμιλλο design και τις υπέροχες συνεργασίες της, αποφάσισε να λανσάρει μια σειρά με νοσταλγικό αέρα! Η συλλογή επίπλων Indoor-Outdoor είναι μια εμβληματική δημιουργία της κορυφαίας Δανέζας σχεδιάστριας και αρχιτέκτονα Bodil Kjær που “γεννήθηκε” το 1959! Περίπου έξι δεκαετίες έχουν περάσει έκτοτε και τα έπιπλά της δεν θα μπορούσαν να είναι πιο σύγχρονα!

Χάρη στην ιδιότητα της σχεδιάστριάς τους, το design των Indoor-Outdoor επίπλων έχουν την αρχιτεκτονική υποδομή, με τις καθαρές γεωμετρικές γραμμές και τον compact χαρακτήρα τους, που το καθιστά και τόσο contamporary αισθητικής! Ταυτόχρονα, βασικός στόχος τους είναι η προσφορά χαλάρωσης και άνεσης, εξ ου και ο ευρύχωρος χαρακτήρας τους.

Στόχος της Kjær ήταν να σχεδιάσει μια σειρά επίπλων που θα μοιάζουν σαν προέκταση του τοπίου στο οποίο τοποθετούνται και θα εναρμονίζονται με την αρχιτεκτονική γύρω τους. Γι’ αυτό και η ισορροπία και ο όγκος τους έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην κατασκευή τους. Την ίδια στιγμή, η παραγωγή τους τα καθιστά απολύτως ανθεκτικά στις συνθήκες που επικρατούν σε εξωτερικούς χώρους, όπως η βροχή, ο άνεμος, ο ήλιος και το χιόνι!

READ more