Muista: Το κάθισμα που υπόσχεται να σε ανακουφίσει ακόμη και μέσα στο… οχτάωρό σου

Πόσες φορές έχεις ακούσει ότι η καθιστική ζωή δημιουργεί προβλήματα; Φέρε τώρα στο μυαλό σου πόσες ώρες μπορεί να κάθεσαι καθημερινά σε ένα γραφείο, δουλεύοντας ασταμάτητα, χωρίς να το κουνήσεις… ρούπι! Και τότε θα καταλάβεις πως αυτό είναι μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο οργανισμός σου. Αυτό σκέφτηκε και το σχεδιαστικό δίδυμο Aurimas Lazinskas και Saulius Sestavickas και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το ιδανικό κάθισμα για το γραφείο, που θα σε βοηθήσει να υιοθετήσεις τη σωστή στάση και να… ισιώσει το κορμί σου που ταλαιπωρείται από τις συνεχόμενες, “καθισμένες” εργατοώρες! Τα σκαμπό Muista έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την κακή στάση σώματος που μπορεί να έχει ο καθένας όταν κάθεται σε ένα γραφείο και αντί για αυτό προτείνει ένα νέο μοντέλο, που είναι σκαμπό και όχι καρέκλα ή πολυθρόνα, αλλά με πολλούς παράγοντες αλληλεπίδρασης που βοηθούν στο… ξεμούδιασμα και την αύξηση της κινητικότητας, ακόμη και σε καθιστή θέση!

Διαθέσιμο σε δύο διαφορετικά ύψη, ένα για συμβατικό γραφείο και ένα για ψηλό, με ρυθμιζόμενο ύψος! Η ξύλινη κατασκευή του από λυγισμένο κόντρα πλακέ κάνει δίνει στο Muista τη μοναδική minimal όψη του, ενώ οι καμπύλες στο σκελετό του χρησιμεύουν ως position setters, θυμίζοντας κουνιστή πολυθρόνα. Το κάθισμά του διαθέτει υφασμάτινο μαξιλάρι, το οποίο ως γέμισμα χρησιμοποιεί οργανική ύλη (συγκεκριμένα κελύφη από φαγόπυρο), γεγονός που το κάνει ακόμη πιο αναπαυτικό και υποστηρικτικό για τη μέση. Τέλος, στο σχεδιασμό του έχουν περιληφθεί και ειδικά ρυθμιζόμενα σκοινιά, ώστε τα πόδια να μην κρέμονται, αλλά να μπορούν να τοποθετηθούν κατάλληλα, ώστε να ανακουφίζεται το βάρος της πλάτης και της μέσης, αλλά και να αντιμετωπίζει το σώμα μια… πρόκληση, για να επανατοποθετείται και να χρησιμοποιούνται οι μύες αναλόγως!

Και επειδή όλα αυτά ακούγονται ονειρεμένα, μπορείς παρακάτω να δεις πώς μοιάζει το κάθισμα Muista που υπόσχεται να κάνει την καθιστική καθημερινότητά σου μια σούπερ υγιή εμπειρία!

Read More

And More