Ο Aphex Twin κυκλοφόρησε μία συλλογή lifestyle προϊόντων και είναι όσο… εφιαλτική νομίζεις

Ο Aphex Twin κυκλοφόρησε μία συλλογή lifestyle προϊόντων και είναι όσο… εφιαλτική νομίζεις | tlife.gr

Τα μουσικά βίντεο του είναι κυρίως ενοχλητικά και η μουσική του έντονα κυριαρχική. Τα συναισθήματα που προκαλεί η τέχνη του είναι σίγουρα ακραία, αφού είτε θα τον μισήσεις, είτε θα τον λατρέψεις, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την καλλιτεχνική ευφυΐα του Aphex Twin! Άλλωστε, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα εξαιρετικά διάσημο, ευδιάκριτο και χαρακτηριστικό branding για τον ίδιο και την electronica που παράγει. Πλέον, όμως, ο Βρετανός μουσικός, κατά κόσμον Richard David James, μπαίνει στο… πάνθεον των σχεδιαστών, μιας και μόλις κυκλοφόρησε μία ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων lifestyle, εμπνευσμένων από το δυστοπικό κλίμα και τις εφιαλτικές εικόνες των video του, αλλά και του συνολικού branding που συνοδεύει τον Aphex Twin!

Η συλλογή αποτελείται από ομπρέλες, t-shirt, λούτρινα αρκουδάκια, hoodies, πετσέτες, βρεφικά φορμάκια, posters και μάσκα για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Και αν όλα αυτά σου φαίνονται περίεργα, τότε θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό όταν δεις και τις φωτογραφίες τους! Βλέπεις, καθένα από τα προϊόντα έχει δημιουργηθεί με έμπνευση από και αναφορές σε κάποιο από τα τραγούδια του Aphex Twin και τα βίντεο που τα συνοδεύουν. Κάπως έτσι, τα λούτρινα αρκουδάκια μόνο “παιδικά” δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού αντί για την χαριτωμένη μουσούδα φέρουν στο κεφάλι τους μια φωτογραφία του Aphex με άμεση αναφορά στο βίντεο του κομματιού Donkey Rhubarb, ενώ η ομπρέλα μπορεί εξωτερικά να έχει έναν αρκετά minimal σχεδιασμό, με το διάσημο logo του καλλιτέχνη να “υπογράφει” το μαύρο ύφασμα, ωστόσο στο εσωτερικό έχει επενδυθεί με το παραποιημένο πρόσωπο του ίδιου όπως εμφανίστηκε στο βίντεο του Windowlicker.

Και έρχομαι, λοιπόν, αντί επιλόγου να σου κάνω μια ερώτηση… Εσύ έχεις το θάρρος που χρειάζεται για να αγοράσεις ένα αυθεντικό Aphex Twin για το σπίτι ή την γκαρνταρόμπα σου;

READ more