Ο εντυπωσιακός φυσικός κόσμος της Sabine Marcelis στο φετινό Milan Design Week

Με αμέτρητους αναγνωρισμένους και ανερχόμενους σχεδιαστές και design studios να έχουν στραμμένο το βλέμμα στο ετήσιο Milan Design Week, την διεθνή έκθεση που λαμβάνει χώρα έως τις 14 Απριλίου στο Μιλάνο, η Ολλανδή σχεδιάστρια Sabine Marcelis αποφάσισε να φιλοτεχνήσει μια εντυπωσιακή εγκατάσταση στο πολυτελές department store Rinascente της Piazza Duomo, όπου κεντρικό ρόλο διαδραματίζει η φύση και η σύνδεσή μας μαζί της! Η εγκατάσταση με τις πολλαπλές προσθήκες αποτελεί τμήμα της εκδήλωσης The Green Life που διοργανώνει το πολυκατάστημα με το ενδιαφέρον στραμμένο στο design και την σχέση του μου με την φύση, την βιωσιμότητα και την οικολογία.

Η designer δημιούργησε μια σειρά από εικαστικές παρεμβάσεις, οι οποίες βρίσκονται διάσπαρτες εντός και εκτός του καταστήματος. Αρχικά, μια σειρά από 16 ελαιόδεντρα ηλικίας ενός αιώνα έχει τοποθετηθεί μπροστά από την πρόσοψη του Rinascente, διαχωρίζοντάς το από την πλατεία. Τα δέντρα “φιλοξενούν” πολλαπλά καθίσματα στην σκιά τους, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από την Mercelis σε διάφορες αποχρώσεις του πορτοκαλί, προσφέροντας έτσι στους περαστικούς μια στιγμή ανάπαυσης στην βόλτα τους.

Επιπλέον, η σχεδιάστρια έχει επιμεληθεί και τα installations που κοσμούν τις βιτρίνες του πολυκαταστήματος, όπου και εκεί τα δέντρα και τα φυτά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ συνοδεύονται από πορτοκαλί δίσκους και πάνελ από πλεξιγκλάς, που αιωρούνται νωχελικά, δημιουργώντας εντυπωσιακές φωτοσκιάσεις στον χώρο.

Read More

And More