Ο Paul Smith σχεδιάζει κάτι νέο για το σπίτι και σίγουρα θα θέλεις να το αποκτήσεις!

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε σχεδιαστές να μεταπηδούν από το ένα πεδίο στο άλλο, μιας και είναι αρκετά τα παραδείγματα στα οποία fashion designers και μεγάλοι οίκοι μόδας έχουν λανσάρει συλλογές για το σπίτι, ενώ πολλές φορές η διαδικασία είναι και αντίστροφη, με τους σχεδιαστές επίπλων να “εισβάλουν” στο χώρο της μόδας ουκ ολίγες φορές! Παρ’ όλα αυτά, τέτοιου τύπου… μεταγραφές πάντα μας προκαλούν ενθουσιασμό, πόσο μάλλον όταν αφορούν κορυφαία ονόματα, όπως του Paul Smith! Ο διάσημος σχεδιαστής που φημίζεται κυρίως για τις ανδρικές συλλογές του, αποφάσισε να λανσάρει μια ολοκαίνουρια σειρά χαλιών, η οποία εμπνέεται τα patterns της από τις πολύχρωμες ρίγες που αποτελούν σήμα κατατεθέν του designer! Σε συνεργασία με την εταιρία The Rug Company, ο Paul Smith κυκλοφορεί τη σειρά χειροποίητων χαλιών που “δοξάζει” τις γεωμετρικές γραμμές και τις ευφάνταστες αποχρώσεις στις οποίες μας έχει συνηθίσει από τις συλλογές ρούχων του!

Όπως χαρακτηριστικά περιγράφει η The Rug Company: “Οι κλασικές ρίγες έχουν αποκτήσει ένα σύγχρονο twist με διχοτομήσεις και επικαλύψεις, που αβίαστα ‘κυλούν’ από τη μία χρωματική στοιβάδα στην άλλη”. Τα σχέδια των χαλιών έχουν δημιουργηθεί συνολικά από τον Paul Smith, ενώ η κατασκευή τους από θιβετιανό μαλλί και εξαιρετικούς χειρώνακτες του Νεπάλ! Ανάμεσα στις δημιουργίες συναντάμε το “Carnival Pale rug” που αποτελεί μια “θαμπή” μεταφορά των τυπικών χρωμάτων του Smith και δημιουργήθηκε με περισσότερο παστέλ νότες. Στην ίδια λογική κινείται και ο διάδρομος που φιλοτέχνησε ο σχεδιαστής, που αποτυπώνει πλήρως την αισθητική του brand, ενώ το περισσότερο industrial chic “Albemarle rug” είναι εμπνευσμένο από τη σιδερένια πρόσοψη του καταστήματος του οίκου στην Albemarle Street του Λονδίνου!

Μάλιστα, αυτό δεν είναι το πρώτο επιτυχημένο εγχείρημα του σχεδιαστή, αφού και άλλες φορές στο παρελθόν έχει… μεταπηδήσει στο χώρο του interior design, με το φωτιστικό γραφείου Type75 της Anglepoise, τις Danish design καρέκλες του θρυλικού Hans J Wegner, αλλά και τον καλόγερο σε σχήμα κάκτου από την εταιρία Gufram!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να πάρεις μια μικρή γεύση από τη νέα σειρά χαλιών του Paul Smith!

Read More

And More