Ο Philippe Starck “εκτοξεύει” το interior design του στο… διάστημα!

Ο Philippe Starck “εκτοξεύει” το interior design του στο… διάστημα! | tlife.gr

Σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι λιγότερο, αλλά από την άλλη ποιος θα φανταζόταν πως η φήμη και η ευφυΐα του θα ξεπερνούσε τα όρια της γήινης ατμόσφαιρας; Και όμως, ο κορυφαίος σύγχρονος σχεδιαστής Philippe Starck ετοιμάζεται να… ταξιδέψει στο διάστημα! Πιο συγκεκριμένα, το πάντα καινοτόμο design του θα εκτοξευτεί έτη φωτός μακριά από τον πλανήτη, μιας και ο διάσημος Γάλλος οραματιστής ανέλαβε το σχεδιασμό του “τουριστικού” διαστημικού σταθμού της Axiom Space! Και κάπως έτσι, η φήμη του θα φτάσει στην… Οδύσσεια του Διαστήματος!

Η ιδιωτική εταιρία εξερεύνησης του διαστήματος Axiom “στρατολόγησε” τον Philippe Starck για να επιμεληθεί το design του διαστημικού σκάφους που αναμένεται να βρεθεί στο διάστημα το 2020, προσφέροντας ταξίδια… αναψυχής σε όσους το επιθυμούν (και το αντέχει η τσέπη τους, μιας και η συμμετοχή στο πρόγραμμα κοστίζει $55 εκατομμύρια). Φυσικά, ο σταθμός Axiom Station συνδέεται άμεσα με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Πάντως, ο πρωτοπόρος σχεδιαστής ανέλαβε τη διαμόρφωση των ιδιωτικών χώρων του πληρώματος, της τραπεζαρίας και των κοινόχρηστων χώρων.

“Είναι ένα ονειρικό project για έναν δημιουργό σαν εμένα με αυθεντική λατρεία για την αεροπλοΐα και την εξερεύνηση του διαστήματος” λέει ο Starck και συνεχίζει: “Το όραμά μου για τα δωμάτια του Axiom Station είναι η δημιουργία ενός άνετου αυγού, που θα προσκαλεί τον ένοικό του με τους μαλακούς τοίχους του και με το design του που θα είναι σε πλήρη αρμονία με τις ανάγκες και την κίνηση του ανθρώπινου σώματος στην απουσία βαρύτητας”.

Ο Philippe Starck θέλησε το interior design του σταθμού να προκαλεί την αίσθηση πως το άτομο είναι αβαρές μέσα στη μήτρα, μια κατάσταση που ο ίδιος παρομοιάζει με την αιώρηση στο διάστημα, όπου δεν υφίσταται βαρύτητα: “Ένας διαστημικός σταθμός κυβερνάται από έναν θεμελιώδη φυσικό νόμο: τη μηδενική βαρύτητα. Αντιθέτως με τους γήινους περιορισμούς, η ζωή στο διάστημα εμπεριέχει ένα πολυεπίπεδο είδος ελευθερίας” επισημαίνει. Πάντως, σύμφωνα με την εταιρία Axiom Space, ο σχεδιασμός του Starck έχει γίνει με τρόπο που να βελτιώνει τη ζωή σε… τροχιά και να παρέχει επιπλέον πολυτέλεια στους ενοίκους του.

READ more