Obon: Τα μινιμαλιστικά coffee tables από τερακότα που θα σε ενθουσιάσουν με την απλότητά τους

Με τα κεραμικά στοιχεία να κατέχουν πλέον κεντρικό ρόλο στην διαμόρφωση του interior design, όλο και περισσότεροι σχεδιαστές, αλλά και κορυφαία brands στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον πηλό και την αγγειοπλαστική. Ανάμεσα σε αυτά τα παραδείγματα συναντάμε και την εταιρία Moooi, που σε συνεργασία με τον Ιταλό designer, Simone Bonnani, λανσάρουν μια σειρά από coffee tables φτιαγμένων από τερακότα. Κάπως έτσι, τα τραπέζια Obon διαθέτουν την εικόνα αντικειμένων που φτιάχτηκαν στο χέρι, μοιάζουν φυσικά και διαθέτουν μικρές ατέλειες!

Η μινιμαλιστική συλλογή Obon αποτελείται από τρία σχέδια, τα οποία σχεδίασε ο Bonnani και έπειτα τα μετουσίωσε σε καλούπια, όπου προχώρησε με την τεχνική της έγχυσης τερακότας. Στο τελικό στάδιο, ο σχεδιαστής με την βοήθεια ενός κεραμιστή από την Ιταλία, έδωσε το ιδιαίτερο φινίρισμα στα τραπέζια του, ώστε να μοιάζουν χειροποίητα και ελαφρώς παλαιωμένα.

Στόχος του designer ήταν να δημιουργήσει μια σειρά από contemporary τραπέζια με ρουστίκ χαρακτήρα, που να δίνουν την εντύπωση του χειροποίητου: “Αμέσως σκέφτηκα ότι αυτά τα προϊόντα θα έπρεπε να έχουν πολύ απλό σχήμα, αλλά να αποτελούνται από πλούσιο υλικό, χωρίς εμφανείς τεχνικές λεπτομέρειες”.

Read More

And More