Οι δύο νέες συλλογές του Matteo Tosi που θα παρουσιαστούν στο Milan Design Week!

Οι δύο νέες συλλογές του Matteo Tosi που θα παρουσιαστούν στο Milan Design Week! | tlife.gr

Το φετινό Milan Design Week άνοιξε επίσημα τις πόρτες του από σήμερα (17 Απριλίου) και φιλοδοξεί για ακόμη μια χρονιά να συγκεντρώσει τα βλέμματα όλης της design κοινότητας, πράγμα μάλλον σίγουρο, αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη διεθνή έκθεση τους είδους της παγκοσμίως! Μέρος, λοιπόν, της Εβδομάδας στο Μιλάνο αποτελεί και το πρόγραμμα του Fuorisalone, όπου ο designer Matteo Tosi πρόκειται να παρουσιάσει δύο νέες collections, τις Nontiscordardimé και Adelina! Και οι δύο συλλογές του σχεδιαστή έχουν δημιουργηθεί για καθημερινή χρήση, με έμπνευση από το φυσικό τοπίο που διαχέεται στις ζωές μας, ενώ έχουν παραχθεί εξολοκλήρου από τον ίδιο!

Η σειρά Nontiscordardimé διαθέτει τρεις εκδοχές ενός τραπεζιού, που αποτελείται από το pattern που συναντάμε στα φύλλα των φυτών, το οποίο μετουσιώνει σε ένα γραμμικό σχέδιο στην επιφάνειά του! Το ένα από τα τρία τραπέζια συνοδεύεται από βάζο για λουλούδια ή φυτά, ενώ το δεύτερο διαθέτει ένα “κλαδί” που ξεκινάει από το σκελετό του και υψώνεται μέσα από την επιφάνειά του, λειτουργώντας ως κρεμάστρα. Τα τραπέζια, επιπλέον, μπορούν να σχηματίσουν συνθέσεις μεταξύ τους, αφού τα πόδια του ενός μπορούν να περάσουν από την πλέξη του άλλου, δημιουργώντας ένα πολυεπίπεδο σύνολο. Μάλιστα, τα μεταλλικά τραπέζια της συλλογής διατίθενται σε τρεις διαφορετικές αποχρώσεις: λευκό, πράσινο και ροζ!

Η συλλογή Adelina περιλαμβάνει μια σειρά από statement διακοσμητικά κομμάτια για τραπεζαρίες με γεωμετρικές μορφές και γραμμές που δημιουργούν αντιθέσεις με το μαύρο και χρυσό φινίρισμά τους. Οι χρυσοί δίσκοι είναι αφαιρούμενοι και χρησιμοποιούνται για να “φιλοξενούν” μικροαντικείμενα, ενώ διαθέτουν και προθήκες για κεριά. Η συγκεκριμένη συλλογή πήρε το όνομά της από τη γιαγιά του σχεδιαστή, δημιουργώντας αναφορές στα οικογενειακά δείπνα και τη φιλία.

READ more