Οι κορυφαίοι σχεδιαστές της Νορβηγίας θα παρουσιάσουν τα έργα τους στο ερχόμενο Milan Design Week

Μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις design ετοιμάζεται να επανέλθει τον ερχόμενο Απρίλιο, οπότε και θα διεξαχθεί το Milan Design Week και στο πλαίσιό της θα ζήσουμε όλοι την… επέλαση των Νορβηγών για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά! Και φέτος, λοιπόν, η conceptual έκθεση Norwegian Presence επιστρέφει στη διεθνή διοργάνωση του Μιλάνου με ένα show που υπόσχεται να εντυπωσιάσει το κοινό, από τις 17 έως τις 22 Απριλίου, με μια dream team σύγχρονων Νορβηγών σχεδιαστών να παρουσιάζουν τα νέα προϊόντα, γλυπτά και εμβληματικά σχέδιά τους!

Η “έκθεση μέσα στην έκθεση”, που ετοιμάζεται να “κατακτήσει” τον design κόσμο, σχηματίστηκε από μία τριάδα ανεξάρτητων και χρηματοδοτούμενων από το κράτος οργανώσεων, τις Klubben, Norwegian Crafts και Design and Architecture Norway και έχει ως στόχο να ανακαλύψει τις πτυχές του concept “the making of modern Norway”. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και η φετινή συμμετοχή θα περιλαμβάνει του κορυφαίους αναγνωρισμένους και ανερχόμενους σχεδιαστές της χώρας, ενώ κύριο αντικείμενο της έκθεσης θα είναι η σημασία της συνεργασίας ή, όπως το αποκαλούν στη Νορβηγία “felleskap”, και παράλληλα θα διερευνήσει την ικανότητα σύνδεσης της τεχνολογίας με τις τεχνοτροπίες.

“Η Νορβηγία είναι μια μιρκή χώρα, όπου οι σχεδιαστές, οι κατασκευαστές και οι δημιουργοί χρειάζεται να είναι ενωμένοι” εξηγεί η Grete Sivertsen, project manager της έκθεσης και συνεχίζει: “Αυτή η αίσθηση του felleskap ή της συνεργασίας είναι ένα πολύ σημαντικό κίνητρο. Αυτή η έκθεση, όπως και η βιομηχανική σχεδιαστική σκηνή της Νορβηγίας συνολικά, αφορά το μοίρασμα και το σπρώξιμο προς μία κατεύθυνση”. Κάπως έτσι, μια σειρά επίπλων, υφάνσεων, φωτιστικών και αρχιτεκτονικών γλυπτών θα παρουσιαστούν στο show, χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες για το design, τις τέχνες και τις κατασκευές.

Read More

And More