Οι νέες δημιουργίες του Tom Dixon είναι μια εντελώς διαφορετική “σπουδή” πάνω στο ύφασμα!

Οι νέες δημιουργίες του Tom Dixon είναι μια εντελώς διαφορετική “σπουδή” πάνω στο ύφασμα! | tlife.gr

Ο αγαπημένος Βρετανός σχεδιαστής “ταράζει” τα νερά του design, αυτή την φορά μέσα από μια εκπληκτική συνεργασία με ακόμη πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα! Ο Tom Dixon, λοιπόν, αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με το επίσης βρετανικό brand Kirkby Design και παρέα να μετουσιώσουν μια σειρά από ρεαλιστικές φωτογραφίες σε… υφάσματα! Και όμως, η σειρά που κυκλοφορούν αποτελείται από ψηφιακά εκτυπωμένα υφάσματα που φέρουν στην οπτικοποίησή τους καθημερινά υλικά, όπως είναι το αλουμινόχαρτο και ανθρώπινες τρίχες!

Συνολικά πέντε διαφορετικές υφάνσεις προέκυψαν από την πολυσυζητημένη συνεργασία, όλες εκ των οποίων παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του φετινού London Design Festival και συγκεκριμένα στην έκθεση Hyper Real exhibition που παρέθεσε ο κορυφαίος industrial designer! Πέρα από την ύφανση με το αλουμινόχαρτο και τις τρίχες, τα υπόλοιπα μοτίβα αποτελούνται από δύο μαρμάρινες υφές, μία καφέ και μία γκρι, και από απανθρακωμένο ξύλο. Ο λόγος που επιλέχθηκαν τα εν λόγω υλικά ήταν για να προσομοιάσουν και να ταιριάζουν τα νέα υφάσματα με την γενικότερη σχεδιαστική γραμμή που ακολουθεί ο Dixon τόσο στα προϊόντα, όσο και στους εσωτερικούς χώρους που διαμορφώνει, δημιουργώντας έτσι μια οπτική σύνδεση με την χαρακτηριστική δουλειά του!

Το studio Kirkby Design ανέλαβε να τροποποιήσει τις φωτογραφίες, οι οποίες ανήκουν στον φωτογράφο Peer Lindgreen, δημιουργώντας ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο σε δύο διαφορετικές υφάνσεις, το λινό και το βελούδο.

READ more