ÖVERALLT: Η συλλογή με είδη σπιτιού που δημιουργήθηκε στην Αφρική για.. την Σουηδία

Δύο χρόνια μεσολάβησαν από το open call που είχε πραγματοποιήσει η σουηδική εταιρία IKEA σε νέους σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και δημιουργούς από πέντε χώρες της Αφρικής, προκειμένου να συνεργαστούν πάνω στα σύγχρονα αστικά τελετουργικά, αλλά και την σημασία που έχουν για το σπίτι. Τώρα και με αφορμή την διεθνή έκθεση Design Indaba Festival στο Cape Town, παρουσιάστηκε το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, με την ολοκαίνουρια limited-edition συλλογή ÖVERALLT!

Η σειρά προϊόντων που περιλαμβάνει τα πάντα από κουζινικά και είδη σερβιρίσματος, μέχρι έπιπλα και χαλιά, αντικατοπτρίζει την διαφορετικότητα των δημιουργών που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία και προέρχονται από την Ακτή Ελεφαντοστού, την Αίγυπτο, την Νότιο Αφρική, την Κένυα και την Σενεγάλη. Μάλιστα, καθένας από τους designers συνεργάστηκε με έναν από τους σχεδιαστές του σκανδιναβικού brand!

“Δεν χρειάζεται να τονίσω πόσο μεγάλη έμπνευση είναι να ενώνουν τις δυνάμεις τους άνθρωποι από κάθε άκρη της γης για την δημιουργία καινοτόμων λύσεων, αλλά δεν πρόκειται μόνο για αυτό. Αυτή η συνεργασία ανοίγει νέες οδούς για όλους μας και δημιουργεί μια νέα ‘φωνή’ για την ήπειρό μας” λέει ο σχεδιαστής μόδας Laduma Ngxokolo από την Νότιο Αφρική που πήρε μέρος στο πρόγραμμα, σχεδιάζοντας ένα χαλί για το οποίο εξηγεί πως “είναι εμπνευσμένο από την πατρίδα μου και τα ταξίδια που έχω κάνει.  Ελπίζω να φέρει άνεση και υπερηφάνεια στους ανθρώπους που θα το χρησιμοποιήσουν”.

“Με την συλλογή ÖVERALLT θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά, να φάνε, να μοιραστούν ιστορίες, να γίνουν δημιουργικοί και να περάσουν χρόνο μαζί” λέει ο Creative Director της σουηδικής εταιρίας, James Futcher.

Read More

And More