Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η PETA βραβεύει τις εταιρίες home με οικολογική συνείδηση!

Πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η απονομή βραβείων από την PETA, της ΜΚΟ “Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων” που έχει ως στόχο την προστασία και ευαισθητοποίηση απέναντι στην κακοποίηση και εκμετάλλευση ζώων! Τα PETA Vegan Homeware Awards θεσμοθετήθηκαν ως μια προσπάθεια να επιβραβευτούν οι εταιρίες με έπιπλα και είδη σπιτιού, σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να προωθηθεί η ιδέα του vegan design, δηλαδή του οικολογικού σχεδιασμού, που δεν χρησιμοποιεί ζώα (ή ζωικά υλικά) στην κατασκευή ειδών σπιτιού! Γι’ αυτό και η PETA παρέδωσε 10 βραβεία σε 10 εταιρίες για 10 διαφορετικές κατηγορίες! Μάλιστα, ανάμεσα στους παραλήπτες των βραβείων, θα βρεις και αρκετές γνώριμες και πολυαγαπημένες εταιρίες, όπως οι IKEA, Zara Home και Habitat!

Χαλί Fårdrup, IKEA

Όπως επισημαίνεται και από την ίδια την PETA: “Ο βιγκανισμός (veganism) στη διατροφή και τη μόδα βρίσκονται σε ανάπτυξη, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν πως δεν χρειάζεται να βλάπτονται τα ζώα προκειμένου να απολαύσουν το καλό φαγητό και μια ευρεία γκάμα ρούχων. Ωστόσο, το vegan lifestyle αφορά τα αντικείμενα με τα οποία γεμίζουμε τα σπίτια μας. Τα PETA Vegan Homeware Awards γιορτάζουν τα προϊόντα, τα brands και τους σχεδιαστές που τα καταφέρνουν περίφημα σε αυτό”.

Καναπές Angelina, Anthropologie

Ανάμεσα στα 10 βραβεία που απονεμήθηκαν από τη διεθνή ΜΚΟ, βρίσκουμε την IKEA και το χαλί Fårdrup που έλαβε τον τίτλο “Καλύτερο Faux-Sheepskin κιλίμι”, τη Habitat για τα οικολογικά στρώματα, μαξιλάρια και παπλώματα με το βραβείο “Καλύτερα Vegan Είδη Κρεβατιού”, την Anthropologie για τον “Καλύτερο vegan καναπέ” με τον Angelina που κατασκευάζεται από τεχνητό μαλλί και τη Zara Home για την “Καλύτερη Μη-Μάλλινη Κουβέρτα” με την πολύχρωμη πλεκτή κουβέρτα της από 100% ακριλικό υλικό.

Ακρυλική κουβέρτα, Zara Home

Επιπλέον, βραβεία δόθηκαν στην Weaver Green για τα μαξιλάρια της που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια (“Καλύτερο Μαξιλάρι χωρίς Πούπουλα”) και την The White Company για τα λευκά είδη χωρίς μετάξι (“Καλύτερα Σεντόνια χωρίς Μετάξι”). Τέλος, ο Ισραηλινός σχεδιαστής Erez Nevi Pana βραβεύτηκε για τη συλλογή vegan επίπλων του που φτιάχνονται από φυτικά και φυσικά υλικά, αλλά και η Instagramer Suszi Saunders με το βραβείο “Καλύτερο Vegan Σπίτι” για την οικολογική λονδρέζικη κατοικία της.

*Φωτογραφία εξωφύλλου: Instagramer Suszi Saunders, “Καλύτερο Vegan Σπίτι”

Read More

And More