Pipe Collection: Η εντυπωσιακή συλλογή επίπλων που δημιουργήθηκε από σωλήνες… αποχέτευσης

Πολλοί είναι οι τρόποι με τους οποίους οι νέοι σχεδιαστές καταφέρνουν να ενσωματώσουν τους κανόνες της οικολογίας και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στην δουλειά τους και κατά καιρούς έχουμε δει πολλούς από αυτούς. Το εξαιρετικό δε, σε όλη αυτή την διαδικασία είναι το γεγονός πως βρίσκουν τις κατάλληλες οδούς, ώστε τα πρωτότυπα project τους να είναι, πέρα από eco-friendly, και γεμάτα στυλ, ενώ ταυτόχρονα υπακούν στους κανόνες του contemporary design! Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση του σχεδιαστή Phan Thao Dang, ο οποίος δημιούργησε μια σειρά από κυματοειδή έπιπλα, κατασκευασμένα από βιομηχανικούς σωλήνες που χρησιμοποιούνται στα αποχετευτικά συστήματα.

Η ολοκαίνουρια και καινοτόμα νέα συλλογή του designer από την Καλιφόρνια ονομάζεται Pipe Collection και αποτελείται από ένα παγκάκι και ένα σκαμπό σε λευκή και σκουρόχρωμη πράσινη απόχρωση. Τα έπιπλα παίρνουν την μορφή τους από σωλήνες που έχουν αρχικά κοπεί εγκάρσια, ώστε να δημιουργηθούν ημισφαιρικές δομές, και έπειτα έχουν συγκολληθεί μεταξύ τους κατά μήκος με αποτέλεσμα να σχηματίσουν την επιφάνεια και τον σκελετό του εκάστοτε καθίσματος.

Ο λόγος που ο Dang επέλεξε το εν λόγω υλικό για την πραγμάτωση της νέας συλλογής του είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων σωλήνων, που επιδεικνύουν μεγάλη αντοχή στην υψηλή πίεση του νερού, τις μεταβολές της θερμοκρασίας και την χημική διάσπαση από τα απόβλητα. “Σε αντίθεση σε άλλα πλαστικά έπιπλα, η συλλογή εξερευνά την χειροποίητη παραγωγή ενός σκαμπό και ενός πάγκου, μετατρέποντας σωλήνες σε στιβαρά έπιπλα” λέει ο ίδιος για τις δημιουργίες του.

Read More

And More