Σε αυτό το σπίτι όλοι θα θέλαμε να μείνουμε μια μέρα… κι ας μην είναι πραγματικά σπίτι!

Μία ολόκληρη βιομηχανική αποθήκη μετατράπηκε σε οικία για τις ανάγκες της έκθεσης Monochrome exhibition που παρουσιάζει η Νεοϋοερκέζα καλλιτέχνης CJ Hendry! Μέσα σε συνολικά 1858 τ.μ., η δημιουργός αποφάσισε να φιλοξενήσει το πρωτοποριακό installation της, το οποίο εκτείνεται σε κάθε πιθανή γωνία και χώρο του κτιρίου! Όπως δηλώνει και ο τίτλος της εγκατάστασης, η μονοχρωματική έκθεση αναφέρεται σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, το οποίο έχει επενδυθεί εξολοκλήρου με ένα μοναδικό χρώμα, από την καταπράσινη κουζίνα έως το ροζ μπάνιο!

Η καλλιτέχνης δημιούργησε μια σειρά από επτά δωμάτια, τα οποία επένδυσε με επτά διαφορετικές αποχρώσεις, που αναδεικνύουν μια “σπασμένη” παλέτα από χρωματικές επιλογές της Pantone. Μάλιστα, τα πάντα μέσα στον εκάστοτε χώρο είναι βαμμένα στην εν λόγω απόχρωση, από τα έπιπλα έως τα διακοσμητικά αντικείμενα, τα οικιακά σκεύη και τους πίνακες! Επιπλέον, για να στηθεί το οικιακό πλάνο χρησιμοποιήθηκαν μεγάλα πλαστικά τούβλα -τύπου LEGO-, για να διαμορφωθούν οι τοίχοι και τα διαχωριστικά στοιχεία.

Το αποτέλεσμα είναι άκρως ατμοσφαιρικό και εξετάζει το σύγχρονο design με μοναδική ευστροφία και έμπνευση! Όπως εξηγεί η καλλιτέχνης: “Η τέχνη είναι το πρώτο πράγμα που προσθέτει κανείς στο σπίτι του και σχεδιάζουν ολόκληρο το χώρο με βάση αυτή. Πήρα, λοιπόν, αυτή τη σκέψη και τη μετέφερα σε ένα concept στην υπερβολή του. Κάθε δωμάτιο σχεδιάστηκε, ώστε να μιμηθεί την τέχνη που κρεμάμε στους τοίχους”.

Read More

And More