Το studio HAY ταξίδεψε για ακόμη μια χρονιά στο Milan Design Week!

Όταν μιλάμε για το Milan Design Week, δεν μπορούμε να σκεφτούμε πως -ανάμεσα στα κορυφαία design studios και τους σχεδιαστές που συμμετέχουν παρουσιάζοντας τη δουλειά τους- δεν θα συμπεριλαμβανόταν ένα από τα αγαπημένα brands του TLife (ή μάλλον αυτής της στήλης)! Το HAY, λοιπόν, δίνει για άλλη μια χρονιά το “παρών” στη διεθνή έκθεση, καταλαμβάνοντας το Palazzo Clerici, και ανάμεσα στις συλλογές που παρουσιάζει είναι η συνεργασία του με την εταιρία ηλεκτρονικών συστημάτων και συσκευών Sonos για το λανσάρισμα μιας limited edition συλλογής μίνι ηχείων για το σπίτι! Μάλιστα, όπως επισημαίνουν στο studio HAY: “αυτά τα ηχεία αξίζει να τα αντιμετωπίσει κανείς ως έπιπλα”!

Τα Sonos Play1 είναι τα ηχεία που η Sonos έχει δημιουργήσει και κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο το HAY ανέλαβε να τα “επανεφεύρει”, επενδύοντάς τα με μια πλούσια χρωματική παλέτα παστέλ αποχρώσεων, στα γνώριμα… μονοπάτια που το label γνωρίζει! Η συλλογή σχεδιάστηκε για να ταιριάζει σε πολλά διαφορετικά διακοσμητικά στυλ και περιβάλλοντα, χάρη στις πολλές χρωματικές επιλογές που δίνεται στον εκάστοτε αγοραστή της!

“Για εμένα, το χρώμα είναι ένα από τα πιο βασικά εργαλεία στη διαδικασία του σχεδιασμού και ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός πως δεν δημιουργήσαμε απλά μια χρωματική διαβάθμιση για να δείχνει όμορφη” τονίζει η Mette Hay του studio HAY και συνεχίζει: “Τα χρώματα μπορούν να ‘κρυφτούν’ εντελώς και να εξαφανιστούν ή να παρέχουν αντιθέσεις -το να δημιουργούμε σειρές σε περισσότερα χρώματα έχει μεγαλύτερη επίδραση και δίνει περισσότερες ευκαιρίες συνδυασμών σε κάθε σπίτι. Αυτά τα ηχεία αξίζουν να αντιμετωπιστούν ως έπιπλα, γιατί είναι δυναμικά και ανεξάρτητα αντικείμενα, τα οποία μπορούν να αφομοιωθούν ή και να ξεχωρίσουν. Είναι χρηστικά αξεσουάρ για οποιοδήποτε χώρο, που μπορούν να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες σε διαφορετικούς χώρους”.

Read More

And More