Τα φωτιστικά της Snøhetta θα φέρουν το βαρύ σκανδιναβικό χειμώνα στη διακόσμησή σου

Τα φωτιστικά της Snøhetta θα φέρουν το βαρύ σκανδιναβικό χειμώνα στη διακόσμησή σου | tlife.gr

Το στυλ και την αισθητική ανωτερότητα των δημιουργιών του αρχιτεκτονικού γραφείου Snøhetta τα έχουμε συναντήσει ξανά μέσα από το εκπληκτικό Treehotel που σχεδίασαν και πραγματοποίησαν στα δάση της Σουηδίας! Οι ονειρικές σουίτες του ξενοδοχείου είναι χτισμένες ως δεντρόσπιτα και καταφέρνουν να συνδυάσουν τη μοναδικότητα του φυσικού τοπίου με την πολυτέλεια και το σύγχρονο σχεδιασμό! Για τις ανάγκες του 7th Room, που είναι και η τελευταία προσάρτηση στο Treehotel, η Snøhetta δημιούργησε μια σειρά εξαιρετικών φωτιστικών, που αποτυπώνουν το nordic χαρακτήρα της εταιρίας με το βιομηχανικό ρυθμό που τους ακολουθεί στη δουλειά τους. Μάλιστα, το γραφείο αποφάσισε να κυκλοφορήσει φέτος στο εμπόριο τα φωτιστικά Flik Flak και τα λανσάρει στο πλαίσιο του Stockholm Design Week 2018!

Αποτελούμενη από επιτοίχια, επιδαπέδια και επιτραπέζια φωτιστικά, η σειρά Flik Flak καταφέρνει να συνδυάσει το industrial με το minimal design και να δώσει στο χώρο εντελώς διαφορετικές διαστάσεις, ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιείται. Μία λωρίδα LED λαμπτήρων έχει τοποθετηθεί ανάμεσα σε δύο “φύλλα” σημύδας, τα οποία ενώνονται στη μία άκρη τους με έναν μεντεσέ. Τα δύο ξύλινα στελέχη σχηματίζουν μια “σκεπή” για τους λαμπτήρες και μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορες θέσεις, ώστε το φως είτε να δημιουργεί μια δεσμίδα προς τα κάτω, είτε να διαχέεται οριζοντίως στο χώρο.

“Τα φωτιστικά έχουν αντλήσει έμπνευση από το design της Snøhetta για το 7th Room του Treehotel. Βρίσκεται σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από τους εκτενείς χειμωνιάτικους μήνες και τις ελαφριές καλοκαιρινές ημέρες και θέλαμε να σχεδιάσουμε ένα φωτιστικό που θα μπορούσε να είναι ευέλικτο και να ενσωματωθεί στο βορινό περιβάλλον” εξηγούν οι σχεδιαστές Jenny Osuldsen και Stian Ekkernes Ross.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα ευφάνταστα φωτιστικά της Snøhetta!

READ more