Τα πιο εντυπωσιακά installations που “άνοιξαν” το πρώτο τριήμερο του Coachella!

Το πρώτο τριήμερο του φεστιβάλ μουσικής και τεχνών Coachella για τη φετινή χρονιά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, με πλήθος κόσμου να… συρρέει στην καλιφορνέζικη έρημο προκειμένου να δει από κοντά μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μουσικά acts, αλλά και να ζήσει την υπέρτατη εμπειρία που προσφέρει η κορυφαία διοργάνωση! Ανάμεσα, λοιπόν, στα δεκάδες ονόματα από την παγκόσμια μουσική σκηνή που κατέλαβαν τα stages του Coachella, αλλά και τους διάσημους “groupies” του φεστιβάλ που παρευρέθηκαν στο καλλιτεχνικό γεγονός, οι Τέχνες βρέθηκαν για άλλη μια φορά στο προσκήνιο! Τα υπερμεγέθη γλυπτά που εγκαταστάθηκαν στην κοιλάδα του Coachella κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις με το μεγαλειώδη και contemporary χαρακτήρα τους! Ανάμεσά τους, όπως είχες διαβάσει και εδώ, είναι τα Etherea του Edoardo Tresoldi, Spectra των NEWSUBSTANCE και Supernova των Roberto Behar & Rosario Marquardt!

Τα “αποκαλυπτήρια”, λοιπόν, των installations έγιναν και παρακάτω μπορείς να τα θαυμάσεις!

Etherea του Edoardo Tresoldi

Μεταλλικά καλώδια σχηματίζουν το “θολό” περίγραμμα τριών κτισμάτων που θυμίζουν καθεδρικούς ναούς. Το installation του Ιταλού καλλιτέχνη Edoardo Tresoldi, που κυμαίνεται σε ύψος ανάμεσα στα 10 και τα 20 μέτρα, αποτελείται από τρία αρχιτεκτονήματα με τοξωτές πύλες και οροφές με θόλους, τα οποία αντλούν στοιχεία από το νεοκλασικό και μπαρόκ αρχιτεκτονικό στυλ.

Spectra των NEWSUBSTANCE

Σχεδιασμένο από το βρετανικό design studio Newsubstance, ώστε να παρέχει στους παρευρισκομένους ένα χώρο στον οποίο μπορούν να αποσυρθούν για χαλάρωση, το Spectra είναι ένας επταώροφος κυλινδρικός πύργος που στο εσωτερικό του έχει μία σπειροειδή σκάλα, η οποία οδηγεί στο σημείο παρατήρησης της γύρω έκτασης! Το οικοδόμημα έχει επενδυθεί περιμετρικά με πολύχρωμα πάνελ, τα οποία σχηματίζουν τους χρωματισμούς του ουράνιου τόξου, προσφέροντας μια “χρωματισμένη” άποψη του γύρω περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της ημέρας! Όσο για τα βράδια, το κτίσμα των 1800 μέτρων φωτίζεται με φωτάκια LED διαφορετικών χρωματικών διαβαθμίσεων!

Supernova των Roberto Behar & Rosario Marquardt (R&R Studios)

Μεγάλες και πολύχρωμες “αιχμές” 12 μέτρων εκτείνονται προς κάθε κατεύθυνση στο Supernova των Αργεντινών καλλιτεχνών Roberto Behar & Rosario Marquardt! Η κατασκευή που αποτελείται από 12 τεράστια αστέρια, προσφέρει σκίαση στους fans του Coachella κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τα βράδια φωτίζεται για να αποτελεί κομβικό σημείο συνάντησης!

Read More

And More