Θα διάλεγες ένα… φωτοστέφανο για τη διακόσμησή σου;

Θα διάλεγες ένα… φωτοστέφανο για τη διακόσμησή σου; | tlife.gr

Ίσως φταίνε τα Χριστούγεννα και το γεγονός πως για τις γιορτές τα σπίτια όλων μας ήταν φωταγωγημένα σαν τον… Πύργο του Άιφελ στο νυχτερινό Παρίσι! Ίσως και να ευθύνεται το πολύ απλό γεγονός πως ο φωτισμός είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία σε κάθε interior design και ταυτόχρονα ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που καλούμαστε να πετύχουμε! Βλέπεις, ο σωστός φωτισμός του χώρου δεν είναι και το πιο εύκολο εγχείρημα και συχνά θα παρατηρείς γύρω σου πως παραβλέπεται από τους περισσότερους. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα μας σήμερα είναι μια νέα σειρά φωτιστικών που είναι βέβαιο ότι θα κλέψει την… καρδιά σου! Ο designer Stefan Diez, με έδρα το Μόναχο, αποφάσισε να δημιουργήσει μια συλλογή φωτιστικών με έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα: χρησιμοποιεί το γυαλί ως αγωγό του φωτός!

Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιαστής ξεκίνησε ένα ολόκληρο project κατά τη διάρκεια του οποίου πειραματίστηκε μια πολλά υλικά, αναζητώντας εκείνο που θα λειτουργούσε καλύτερα ως αγωγός! Καταλήγοντας την έρευνά του, αποφάσισε πως το γυαλί είναι εκείνο που λειτουργεί καλύτερα και ξεκίνησε την παραγωγή των “ουράνιων” φωτιστικών του! Σε πρώτη φάση, ολοκλήρωσε το επιτοίχιο Guise, ένα ολοστρόγγυλο γυάλινο φωτιστικό που έχει επενδυθεί με λωρίδες φωτών LED και όταν ανάβει θυμίζει ουράνιο σώμα, μιας και γύρω του σχηματίζεται ένα… φωτοστέφανο! Το μοναδικό χαρακτηριστικό των φωτιστικών είναι πως δεν αφήνουν το φως να τα διαπερνά, αλλά αντιθέτως μοιάζει να πηγάζει από τις άκρες τους!

Σε δεύτερη φάση, ο Diez αποφάσισε να προχωρήσει στο σχεδιασμό τόσο κρεμαστών φωτιστικών οροφής, όσο και επιτραπέζιων, τα οποία απομακρύνονται μεν από το κυκλικό μοτίβο, διατηρούν δε τόσο τις ξεχωριστές καμπύλες, μιας και είναι κυλινδρικά, όσο και την καινοτόμα διάχυση του φωτός από τις άκρες τους!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να δεις τα πρωτότυπα φωτιστικά του Stefan Diez!

READ more