The Guardian: Η κορυφαία βρετανική εφημερίδα γίνεται οικολογική και… βιοδιασπώμενη

Νέα… σελίδα για την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία βρετανική εφημερίδα, μιας και με το μικρό, αλλά σημαντικό redesign της ανήκει πλέον στις επιχειρήσεις που στρέφουν ενεργά το ενδιαφέρον τους στον οικολογικό σχεδιασμό! Ο λόγος για τον Guardian, που από τώρα και στο εξής αφαιρεί διαπαντός από το περιτύλιγμά του το πλαστικό και το αντικαθιστά με ένα βιοδιασπώμενο υλικό, φτιαγμένο από άμυλο πατάτας! Η κίνηση αυτή γίνεται ως μέρος της γενικότερης “στροφής” που συντελείται σε όλους τους χώρους του lifestyle, οι οποίοι πλέον “αγκαλιάζουν” την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, προσπαθώντας να μειώσουν το ενεργειακό αποτύπωμά τους και να αποβάλλουν τα συνθετικά προϊόντα από την γραμμή παραγωγής τους. Μάλιστα, η The Guardian είναι η πρώτη εφημερίδα εθνικής κυκλοφορίας που προχωρά σε αυτή την αλλαγή, απαντώντας έτσι στο αίτημα χιλιάδων αναγνωστών της!

Όπως οι περισσότερες εφημερίδες, έτσι και ο Guardian στην κυριακάτικη έκδοσή του περιλαμβάνει μια σειρά από ένθετα φύλλα, περιοδικά και προσφορές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το έξτρα περιτύλιγμα που περιέχει την “ενισχυμένη” εφημερίδα. Το αναγνωστικό κοινό, λοιπόν, της κυριακάτικης The Guardian θα αγοράζει την εφημερίδα σε ένα μεταξένιο διάφανο υλικό, που μοιάζει με πλαστικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι οργανικό και βιοδιασπώμενο! Μάλιστα, όπως επισημαίνεται και στο packaging, το υλικό αυτό δεν πρέπει να απορρίπτεται στον κάδο της ανακύκλωσης, αλλά σε κομποστοποιητή (η δημιουργία οικιακού κομπόστ στο εξωτερικό είναι ευρέως διαδεδομένη, σε αντίθεση με την Ελλάδα).

Πάντως, η κίνηση του ομίλου που έχει ως στόχο την μείωση της χρήσης πλαστικού εν γένει, θα αυξήσει την τιμή τόσο του Guardian, όσο και του Observer, μιας και η διαδικασία παραγωγής των νέων, οικολογικών υλικών, είναι πολύ πιο δαπανηρή.

Read More

And More