Το εμβληματικό flagship store του Calvin Klein αποχαιρετά για πάντα το κοινό της Νέας Υόρκης

Δύο χρόνια μετά την πλήρη ανακαίνιση και το ολικό rebranding που δέχτηκε το flagship store του Calvin Klein στη Νέα Υόρκη, ο οίκος αποφασίζει να κατεβάσει… ρολά και να αποχαιρετίσει το εμβληματικό location στην Madison Avenue που διατηρούσε τα τελευταία χρόνια. Η είδηση για το “λουκέτο” έρχεται περίπου ένα μήνα μετά την απομάκρυνση του Raf Simons από την διεύθυνση του οίκου και ως μέρος ενός συνολικού αναπροσδιορισμού του brand, υπό νέα καθοδήγηση και με μια στροφή προς την online αγορά. Πάντως, η εντυπωσιακή boutique που σχεδιάστηκε υπό την καθοδήγηση του τότε creative director, Raf Simons, από τον κορυφαίο καλλιτέχνη και επί χρόνια συνεργάτη του fashion designer, Sterling Ruby, θα παραμείνει ανοιχτό έως την άνοιξη του 2019 και έπειτα η μητρική εταιρία θα αναζητήσει νέους προορισμούς για τα ενδεχόμενα φυσικά καταστήματα του οίκου.

Μετά τις εκτενείς εργασίες αναστήλωσής του από τον Sterling Ruby, το flagship store άνοιξε ξανά τις πόρτες του για το κοινό της Νέας Υόρκης το 2017. Μάλιστα, το λαμπερό και κατακίτρινο εσωτερικό του δημιούργησε τις βάσεις για την επανεφεύρεση του Calvin Klein, με την επαναστατική ματιά του Raf Simons. Μάλιστα, για να σηματοδοτήσει αυτή την νέα σελίδα στην πορεία του οίκου, ο Ruby φιλοτέχνησε ένα πανύψηλο installation εν μέσω του αχανούς και “υπό κατασκευή” interior design του καταστήματος.

“Μετατρέπω το flagship store του Calvin Klein από μινιμαλιστικό σε μαξιμαλιστικό. Ο σχεδιασμός μου θα έπρεπε να εκλαμβάνεται ως σημάδι για τον εορτασμό του μέλλοντος που χαρακτηρίζει το brand. Ήθελα το κατάστημα να λάμπει από το εσωτερικό του, αντικατοπτρίζοντας την νέα μέρα που ξημερώνει για τον οίκο” είχε δηλώσει το 2017 ο Stelring Ruby.

Read More

And More