To Gather Together: Τα νέα εκπληκτικά murals του οίκου Gucci “αγωνίζονται” για την ισότητα των φύλων

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο καινοτόμος οίκος μόδας Gucci ξεκίνησε να… βάφει τις μητροπόλεις του κόσμου με τις δικές του, μοναδικές και πρωτοποριακές αποχρώσεις, μέσα από την καλλιτεχνική (και διαφημιστική) πρωτοβουλία που ονομάστηκε Wall Art Project! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πελώρια street artworks σε κεντρικές τοποθεσίες μεγάλων πόλεων, όπως το Μιλάνο, η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Χονγκ Κονγκ και η Ταϊβάν, τα οποία “γιορτάζουν” τις μεγαλύτερες συνεργασίες και λανσαρίσματα του οίκου. Το νέο, λοιπόν, δείγμα αυτού του project παρουσιάζει μερικές νέες εκπληκτικές τοιχογραφίες ως μέρος της πρωτοβουλίας Chime for Change που υποστηρίζει έξι οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, στον αγώνα τους για την ισότητα των φύλων.

Τα εντυπωσιακά murals έχουν δημιουργηθεί από τον Ιταλό καλλιτέχνη MP5, ο οποίος φιλοτέχνησε τα έργα του βάσει του νέου κεφαλαίου της καμπάνιας “Chime”, με τον τίτλο “To Gather Together”. Σε όλα τα artworks είναι έντονη η παρουσία των τυπικών στοιχείων που χαρακτηρίζουν την δουλειά του, όπως είναι η μονοχρωμία και οι έντονες γραμμικές αναφορές. Οι τοιχογραφίες αποτελούνται από ουδέτερες σιλουέτες ανθρώπων, που δεν “υπακούν” στις ταμπέλες των φύλων.

Επιπλέον, παράλληλα με το λανσάρισμα της νέας καμπάνιας, η Gucci κυκλοφορεί και το πρώτο τεύχος του περιοδικού Chime, με στόχο να δώσει βήμα στην παγκόσμια κοινότητα που αγωνίζεται και εναντιώνεται στην ανισότητα των φύλων.

View this post on Instagram

Articles inside the first issue of the CHIME Zine edited by @adameli and art directed by @mp5art, include singer songwriter @gola_official’s account of her childhood in Iran, where she cut her hair short and pretended to be a boy so she could live without the country’s enforced constrictions of females in Hijabs. The CHIME Zine will be available at the #GucciWooster Bookstore in New York, the #GucciGarden in Florence and select bookstores worldwide. Additionally, in partnership with @1granary, the zine will be distributed to universities in Belgium, Finland, France, Israel, Italy, Ukraine, the United Kingdom, and the United States. Discover more through link in bio. @alessandro_michele @chimeforchange #AlessandroMichele

A post shared by Gucci Official (@gucci) on

Τέλος, ο οίκος παρουσίασε ένα φιλμ μικρού μήκους των Jade Jackman και Irregular Labs, στο φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance, το οποίο μιλά για τον τρόπο που η Generation Z αντιλαμβάνεται τα φύλα.

Μπορείς να παρακολουθήσεις το φιλμ παρακάτω:

Read More

And More