Το νέο flagship store της Céline είναι η πιο εκλεπτυσμένα απόκοσμη boutique που έχεις δει!

Το νέο flagship store της Céline είναι η πιο εκλεπτυσμένα απόκοσμη boutique που έχεις δει! | tlife.gr

Ένα “σεληνιακό” τοπίο γεμάτο γεωμετρικές αναφορές και συμπαγείς όγκους, σε αποχρώσεις που φέρνουν στο μυαλό αχανείς εκτάσεις πάγου είναι το visual αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε για το ολοκαίνουριο κατάστημα της Céline στο Μαϊάμι. Υπεύθυνο για το πρωτότυπο και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό του νέου flagship store είναι το ελβετικό αρχιτεκτονικό γραφείο Valerio Olgiati, που ανέλαβε τη διαμόρφωση του χώρου για τις ανάγκες του διάσημου brand!

Το πολυτελές διώροφο κατάστημα βρίσκεται στην high end λεωφόρο του Μαϊάμι, όπου “φιλοξενούνται” όλοι οι μεγάλοι οίκοι μόδας, όπως οι Gucci, Tom Ford και Louis Vuitton, της οποίας άλλωστε αποτελεί θυγατρική εταιρία και η ίδια η Céline! Μετρώντας ήδη δύο boutique στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και στο Beverly Hills, ο οίκος Céline πραγματοποίησε τα εγκαίνια του τρίτου φυσικού καταστήματός της στις Η.Π.Α.!

Η σχεδιαστική ομάδα του γραφείου Valerio Olgiati δεν είχε ιδιαίτερες κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες από τους ιθύνοντες του γαλλικού label, με αποτέλεσμα να προχωρήσει στη διαμόρφωση του flagship store με αρκετά ελεύθερη διάθεση. Έτσι, επέλεξαν να επενδύσουν την πρόσοψη, τους τοίχους και τα δάπεδα του καταστήματος με το γαλάζιο βραζιλιάνικο μάρμαρο Pinta Verde, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό οπτικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, εμπνευσμένοι από το μοναδικό χρώμα του μαρμάρου, οι σχεδιαστές θέλησαν να ολοκληρώσουν το χώρο ως ένα “εσωτερικό σύμπαν”! Κάπως έτσι, ο χώρος είναι διάσπαρτος με πυραμίδες και ελλειπτικές γραμμές, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στον “σεληνιακό” χαρακτήρα της συνολικής εικόνας!

Μεγάλες πλάκες μαρμάρου έχουν χρησιμοποιηθεί ως επιφάνειες επίδειξης των προϊόντων της Céline, όπως τα παπούτσια και οι τσάντες, ενώ τα ενδύματα επιλέχθηκε να κρεμαστούν από απλές χάλκινες ράγες. Επιπλέον, οι διαφορετικές υφές που προστέθηκαν στο χώρο για να προσδώσουν μεγαλύτερη προοπτική είναι τα γκρι χαλιά που μοιάζουν με suede, αλλά και τα αντίστοιχης ύφανσης μαξιλάρια στα καθίσματα.

READ more