Το νέο κατάστημα Starbucks στην Ταϊβάν είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από container

Συνολικά 29 βιομηχανικά container χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί το ολοκαίνουριο κατάστημα των Starbucks στην Ταϊβάν και συγκεκριμένα από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma. Το πολυεπίπεδο κατάστημα καφέ έχει έκταση 320 τ.μ. και διαθέτει πολλαπλές τζαμαρίες και φεγγίτες, παρά το μεταλλικό περίβλημά του. Μάλιστα, η εκπληκτική κατασκευή έχει τοποθετηθεί δίπλα στο πολυκατάστημα Hualien Bay Mall που πρόκειται να ανοίξει σύντομα τις πόρτες του για το κοινό!

Στόχος του Kuma σε αυτή την περίπλοκη κατασκευή ήταν τα container να περιέχουν αναφορές των καφεόδεντρων με τις πλούσιες φυλλωσιές τους, αλλά και τα παραδοσιακά στοιχεία των κινεζικών κτισμάτων, όπως τα παλάτια και οι ναοί.

Οι επισκέπτες μπαίνουν στον χώρο μέσα από ένα γυάλινο λόμπι και μπορούν να απολαύσουν τα ροφήματά τους σε ξύλινα booth ή χαμηλά τραπέζια και πάγκους, που έχουν τοποθετηθεί στους διαδρόμους που ενώνουν τα πολλαπλά container. Επιπλέον, η παραλαβή μπορεί να γίνει και με αυτοκίνητο, στο ισόγειο του εντυπωσιακού κτιρίου που έχει εξοπλιστεί με τζαμαρία για αυτό τον σκοπό.

Read More

And More