Barack Obama: Αυτό είναι το “εργένικο” σπίτι του πρώην πλανητάρχη και πωλείται μετά από 23 χρόνια

Ο Barack Obama ίσως να έχει ήδη γραφτεί στην ιστορία ως ένας από τους πιο αγαπητούς Προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά η αλήθεια είναι -όσο δύσκολο κι αν μας φαίνεται σαν σκέψη- πως δεν ήταν πάντοτε Πρόεδρος και (κυρίως) δεν θα είναι ποτέ ξανά σε αυτή τη θέση. Ναι, ο πρώην πλανητάρχης περνάει πλέον το χρόνο του ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, περνώντας χρόνο με την οικογένειά του, γράφοντας βιβλίο και εξασκώντας τα χόμπι που λατρεύει, αλλά υπήρξε τόσο επιτυχημένος στο ρόλο του που οι περισσότεροι δυσκολεύονται να δεχτούν την πραγματικότητα. Ωστόσο, όπως είναι λογικό, ο Obama πριν όλη τη δόξα που γνώρισε ήταν ένας “απλός” νεαρός εργένης, που φοιτούσε στο κορυφαίο πανεπιστήμιο Columbia και ζούσε στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Και σε εκείνη την περίοδο, των μακρινών 80s, κατοικούσε με την τότε σύντροφό του σε ένα από τα διαμερίσματα του τριώροφου πετρόχτιστου κτιρίου στο 640 της 2nd Street, που μόλις τέθηκε προς πώληση έναντι 4.3 εκατομμυρίων δολαρίων!

Το brownstone, όπως αποκαλείται το κτίριο λόγω του υλικού κατασκευής του, είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της νεοϋορκέζικης αρχιτεκτονικής του περασμένου αιώνα. Χτισμένη το 1903 με αρκετά κλασικά στοιχεία που διατηρούνται μέχρι σήμερα, η τριπλοκατοικία τα τελευταία 23 χρόνια χρησιμοποιούταν ως ένα ενιαίο οικογενειακό σπίτι. Με έκταση που αγγίζει τα 360 τ.μ., τέσσερα τζάκια και πλαίσια σε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες με σκαλιστό ξύλο, το σπίτι διατηρεί την αίγλη μιας παλιότερης εποχής. Rustic floral και ριγέ ταπετσαρίες κλασικής κοπής, ξύλινα πατώματα σε όλα τα υπνοδωμάτια και τους περισσότερους κοινόχρηστους χώρους, βιτρό τζαμαρίες, γαλλικού τύπου καναπέδες και χαλιά, μπαρόκ καθίσματα και τραπέζια και μεταλλικά κρεβάτια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της διακόσμησης.

Επιπλέον, το σπίτι διαθέτει μία ιδιωτική αυλή στο πίσω μέρος του κτιρίου, περιτριγυρισμένη με κισσούς και ένα ρετρό ξύλινο κιόσκι να κυριαρχεί στον κήπο, ενώ φερ φορζέ έπιπλα και περίτεχνες γλάστρες συμπληρώνουν το ρομαντικό σκηνικό.

Παρακάτω μπορείς να δεις πώς έμοιαζε η εργένικη κατοικία του πιο επιτυχημένου Προέδρου της Αμερικής των τελευταίων χρόνων!

Η εξωτερική όψη του brownstone στο Brooklyn όπου “ενηλικιώθηκε” ο Barack Obama.

Το χωλ του σπιτιού μονοπωλείται από το ξύλο, τόσο στο πάτωμα, όσο και στους τοίχους με τα περίτεχνα σκαλίσματα.

Lounge room για περισσότερο χαλαρωτικές και prive στιγμές.

Η ευρύχωρη και οικογενειακή κουζίνα της κατοικίας έχει άπλετο φυσικό φως και κλασικές γραμμές.

Το master υπνοδωμάτιο με την roustic ταπετσαρία και τα σκαλιστά ξύλα κυριαρχείται και πάλι από φυσικό φως.

Η παιδική κρεβατοκάμαρα ή ξενώνας “κινείται” σε λιτές και κλασικές γραμμές, με δύο ξύλινα μονά κρεβάτια και δικό της τζάκι.

Η ιδιωτική αυλή του σπιτιού με το κιόσκι και τη χαρωπή βλάστηση.

And More