Diane Keaton: Το νεοϋορκέζικο διαμέρισμα της iconic “Annie Hall” βγαίνει στη… μεσιτική αγορά

Αρκετοί ηθοποιοί στη βιομηχανία του κινηματογράφου έχουν ταυτιστεί με τους ρόλους που υποδύθηκαν στην καριέρα τους, αλλά καμία άλλη δεν κατάφερε να βασίσει έναν ολόκληρο χαρακτήρα στη δική της ιδιοσυγκρασία ή τουλάχιστον με το μοναδικό τρόπο που το πέτυχε η εκπληκτική Diane Keaton! Μάλιστα, η “Annie Hall” της καρδιάς μας, αυτό το διαχρονικό style icon, δεν σταματά να επιδεικνύει τη φινέτσα της και να μας εκπλήσσει με την εκλεπτυσμένη κομψότητά της έως σήμερα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του πολυτελούς διαμερίσματός της στο Upper West Side του Manhattan που μόλις αποφάσισε (δυστυχώς) να αποχωριστεί! Το “οροφοδιαμέρισμα” της πρωταγωνίστριας πωλείται έναντι $17,5 εκατομμυρίων, ενώ αποτέλεσε τη βασική κατοικία της για περίπου 30 χρόνια, αφού η ίδια το απέκτησε αμέσως μετά την ενσάρκωση της Anni Hall του Woody Allen, σε ηλικία μόλις 30 ετών!

Το πολυτελές διαμέρισμα της Diane Keaton στεγάζεται στους πρώτους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, που χρονολογούνται από το 1930, ενώ καταλαμβάνει ένα ολόκληρο επίπεδο του κτιρίου και περιλαμβάνει συνολικά τρία υπνοδωμάτια και τρία μπάνια! Όπως και η ίδια η Keaton έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της: “Είχε παράθυρα σε κάθε πλευρά του. Τα πάντα ήταν απολύτως ανοιχτά. Αυτό το σπίτι ήταν το έναυσμα της πραγματικής αγάπης που ανέπτυξα για την αρχιτεκτονική”. Και ενώ μπορεί από τότε η κλίση της ηθοποιού στο design να επισφραγίζεται με τρία βιβλία που έχει συγγράψει, αλλά και μία “συλλογή” ιστορικών σπιτιών, πάντως η πρώτη αγάπη της φέρει την stylish… υπογραφή της σε κάθε γωνιά της!

Η αρχιτεκτονική του εντυπωσιακού διαμερίσματος μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η τομή ανάμεσα στο μεσοπολεμικό στυλ και τον contemporary σχεδιαστικό ρυθμό, ενώ αντικειμενικά κάθε χώρος του διαθέτει απίθανη θέα στο δυτικό Central Park και τους γύρω ουρανοξύστες. Στην κορυφή του εμβληματικού κτιρίου του San Remo, το σπίτι της Keaton βρίσκεται σε άψογη κατάσταση -παρά τη… μεθυστική παλαιότητά του-, αφού έχει ανακαινιστεί πλήρως και με μοναδική “μαεστρία”! Ανεβαίνοντας από το νότιο ανελκυστήρα, οι επισκέπτες έχουν άμεση πρόσβαση απευθείας στο χώρο, μέσω ενός κεντρικού φουαγιέ. Από εκεί, η αποστομωτική θέα στο Manhattan γίνεται αμέσως αντιληπτή μέσω της ξύλινης βιβλιοθήκης που μεσουρανεί στο χώρο!

Το μεγαλειώδες γωνιακό καθιστικό του διαμερίσματος με τα χτιστά δοκάρια της οροφής κυριαρχείται από τη σύγχρονη τέχνη, τόσο στους πίνακες που φιλοξενεί, όσο και στα φινετσάτα έπιπλα με τα οποία έχει “επανδρωθεί”, ενώ η κουζίνα παραπέμπει σε 30s γαλλικό bistro -σε αντίθεση με το εκτενές μέγεθός της! Μία “καθημερινή” τραπεζαρία πρωινού είναι εκείνη που ενώνει το χώρο της κουζίνας με την επίσημη και άκρως εντυπωσιακή τραπεζαρία. Επιπλέον, το master υπνοδωμάτιο διαθέτει επίσης μοναδική θέα στο Central Park, ενώ περιλαμβάνει και en suite μπάνιο που επίσης “λούζεται” από το φυσικό φως!

And More