Emily Blunt: Η ηθοποιός απέκτησε το πιο iconic διαμέρισμα που έχεις δει στο Brooklyn!

Με μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα με τον ρόλο της στην ταινία Mary Poppins Returns, όπου ενσάρκωσε τον ομώνυμο iconic ρόλο, αλλά και μετά την νίκη της στα φετινά βραβεία SAG (Screen Actors Guild Awards) για την ερμηνεία της στο A Quiet Place που σκηνοθέτησε και συμπρωταγωνίστησε ο σύζυγός της John Krasinski, το 2019 φαίνεται πως είναι η χρονιά της Emily Blunt! Πέρα, όμως, από τις επαγγελματικές “κατακτήσεις” της, η ταλαντούχα ηθοποιός αποφάσισε να κάνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα, αυτή την φορά στην προσωπική ζωή της, αφού με τον σύζυγό της προχώρησαν στην αγορά ενός υπερπολυτελούς διαμερίσματος στο προπολεμικό συγκρότημα κατοικιών Standish, που αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα κτίρια της περιοχής του Brooklyn Heights! Μάλιστα, οι δυο τους αγόρασαν δύο διαμερίσματα έναντι $11 εκατομμυρίων!

Τα δύο διαμερίσματα βρίσκονται στον όγδοο όροφο του εντυπωσιακού κτιρίου και το ζευγάρι σκοπεύει να τα ενώσει σε ένα ενιαίο και πελώριο σπίτι που εικάζεται ότι θα αγγίζει τα 500 τ.μ.! Μάλιστα, ο χώρος βρίσκεται έναν όροφο κάτω από το σπίτι του Matt Damon, ο οποίος απέκτησε το διαμέρισμά του στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, δημιουργώντας νέο ρεκόρ τιμής για το Brooklyn, αφού η τιμή αγοράς του ρετιρέ του άγγιξε τα $16,75 εκατομμύρια.

Το εμβληματικό The Standish άνοιξε τις πόρτες του το 1903 ως ξενοδοχείο, το οποίο μάλιστα ως κτίριο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την δημιουργία του υπερδιάσημου κόμικ Superman (ο Clark Kent υποτίθεται ότι ζούσε στον πέμπτο όροφό του). Ωστόσο, το 2014 εξαγοράστηκε και έπειτα μετατράπηκε σε συγκρότημα συνολικά 33 υπερπολυτελών διαμερισμάτων.

Η ακριβής εικόνα των διαμερισμάτων που αγόρασε το ζεύγος Blunt-Krasinski δεν είναι ακόμη διαθέσιμη, μιας και οι δυο τους έχουν επιλέξει να κρατούν την οικογενειακή ζωή τους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τους φωτογραφικούς φακούς των παπαράτσι. Άλλωστε, για αυτό τον λόγο αποφάσισαν να αφήσουν την μονοκατοικία που διέθεταν στο Brooklyn και να μεταφερθούν σε αυτό το εντυπωσιακό σπίτι, που είναι προφυλαγμένο από… τους εισβολείς. Παρ’ όλα αυτά, ολόκληρο το συγκρότημα έχει σχεδιαστεί με μια κοινή αισθητική γραμμή, η οποία αντλεί έμπνευση από το αρχιτεκτονικό ρεύμα της Beaux-Arts, με έμφαση στον νεοκλασικισμό, ο οποίος άλλωστε δεν έχει παραποιηθεί καθόλου μετά την ανακαίνιση του κτιρίου.

Διατηρώντας ανέπαφη την αίσθηση του μεγαλειώδους ξενοδοχείου που λειτουργούσε στις εγκαταστάσεις του, το Standish παρέχει στους ενοίκους του τον μοντερνισμό και την χαλάρωση που έχουν ανάγκη. Η συμμετρία και η χρωματική ισορροπία είναι εμφανής σε κάθε χώρο του, ώστε να προσφέρει στους κατοίκους του την υψηλή αισθητική του contemporary τρόπου ζωής. Κάπως έτσι, οι πανύψηλες οροφές και τα υπερμεγέθη παράθυρα γεμίζουν με φυσικό φως όλα τα πολυτελή διαμερίσματα, ενώ προσφέρουν απρόσκοπτη θέα προς το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Manhattan.

Με τον μινιμαλισμό και τον αφαιρετισμό να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε διαμέρισμά του, το Standish έχει διαμορφωθεί στο interior design με αναπάντεχες, αλλά comforting φόρμες, ενώ οι χρωματικές επιλογές έχουν μελετηθεί ώστε να χαλαρώνουν και να αναζωογονούν τους ενοίκους. Την ίδια στιγμή, το ξύλο και ο γύψος λειτουργούν βοηθητικά στην επίτευξη αυτού του στόχου. Γι’ αυτό και από την διακόσμηση λείπουν οι έντονες και επιβλητικές μορφές, όπως για παράδειγμα στην κουζίνα όπου έχει επιλεχθεί η Shaker αισθητική, αλλά και στα μπάνια όπου η πέτρα, το terrazzo και ο μπρούτζος σχηματίζουν μια σπα πολυτέλεια. Τέλος, όλοι οι κάτοικοι του Standish έχουν πρόσβαση σε ανέσεις, όπως ο ειδικά διαμορφωμένος παιδότοπος, το πλήρως εξοπλισμένο fitness center και το roof garden με την ειδυλλιακή θέα, ενώ παρέχεται 24ωρη υπηρεσία θυρωρού.

Read More

And More