Marc Jacobs: Πώς είναι το σπίτι ενός από τα μεγαλύτερα fashion icons;

Το όνομα Marc Jacobs είναι ταυτισμένο με τη μόδα. Ταλαντούχος σχεδιαστής μόδας και όχι μόνο ρούχων αλλά και αξεσουάρ, ο Marc Jacobs κυριαρχεί σαν όνομα εδώ και χρόνια στα catwalks αλλά και στις επίσημες εμφανίσεις μεγάλων κυριών του Χόλιγουντ.

Ο 53χρονος σήμερα σχεδιαστής έχει μια αξιόλογη πορεία στο χώρο και μία μοναδική αισθητική η οποία όπως φαίνεται αντανακλάται και στο χώρο που ζει, το διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, το οποίο άνοιξε στο έγκριτο αμερικανικό περιοδικό αρχιτεκτονικής, διακόσμησης και design Architectural Digest.

Την παράσταση βέβαια δεν έκλεψαν τα αμέτρητα έργα τέχνης, τα custom made έπιπλα ή τα μαρμάρινα μπάνια όσο ο αγαπημένος σκύλος του σχεδιαστή, ένα bull terrier που ακούει στο όνομα Neville και μάλιστα έχει δικό του λογαριασμό στο Instagram και πάνω από 200.000 followers!


Ο Marc με το σκύλο του Neville.

Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό και το εξωτερικό του σπιτιού είναι πραγματικά εντυπωσιακές! Ο Jacobs έχει σχεδόν αναγεννησιακό γούστο και παρά το ότι το σπίτι του για πολλούς φαντάζει… φορτωμένο, αποπνέει μια αισθητική ηρεμία!


Στο σαλόνι κυριαρχεί το μαύρο και το καφέ αλλά υπάρχουν πινελιές με πορτοκαλί ή κίτρινο.


Ανάμεσα στα αμέτρητα έργα τέχνης και τα πολύτιμα αντικείμενα, ίσως το πολυτιμότερο να είναι ο Νέβιλ!


Στο φουαγιέ του σπιτιού δεσπόζει μια υπέροχη ανάγλυφη κονσόλα καθώς και μια δίφυλλη ξύλινη ντουλάπα με καθρέφτη, όλα αντίκες.


Το λεγόμενο tv room είναι γεμάτο αντικείμενα τέχνης, custom made έπιπλα και πίνακες ζωγραφικής.


Από τους πιο ωραίους χώρους, η τραπεζαρία του σχεδιαστή, με έναν πίνακα του Urs Fischer, τραπέζι του Jacques Quinet και καρέκλες από το Bernd Goeckler Antiques.


Ακόμη και στην κρεβατοκάμαρά του, ο Jacobs έχει επιλέξει να έχει κομψοτεχνήματα αλλά και φυτά.


Στην κρεβατοκάμαρά του δεσπόζουν 6 πίνακες, μεταξωτά καλύματα στο κρεβάτι και τα έπιπλα και τουαλέτα και καθρέφτης αντίκες.


Αν αναρωτιέσαι πώς μπορεί να είναι η γκαρνταρόμπα ενός σχεδιαστή ιδού η απάντηση: είναι όλη από μαόνι!


Αυτοκρατορική μεγαλοπρέπεια διακρίνει το κυρίως μπάνιο αφού είναι όλο από μάρμαρο με έπιπλα του 19ου αιώνα να το πλαισιώνουν!


Αλλά και οι ξενώνες είναι γεμάτοι έργα τέχνης και εκλεκτά έπιπλα!


Σε έναν μάλιστα από τους ξενώνες φιλοξενείται το πορτραίτο της Sofia Coppola, της γνωστής σκηνοθέτιδας αλλά και μούσας του Jacobs.


Μια υπέροχη μεταλλική τραπεζαρία δεσπόζει στη σκεπαστή αυλή του διαμερίσματος!


Και στους εξωτερικούς χώρους δεσπόζουν περίτεχνα έργα και custom made έπιπλα!

And More