DM Apartment: Η επιτομή του σύγχρονου design στη Βαρκελώνη!

Κυβισμός, φουτουριστική διάθεση, όγκος και χρηστικότητα. Αυτές οι τέσσερις λέξεις αρκούν για να περιγράψουν το νέο αρχιτεκτονικό δημιούργημα του Francesc Rifé Studio στη Βαρκελώνη! Το DM Apartment αποτελεί ένα σχεδιαστικό δείγμα απαράμιλλης αισθητικής που καταφέρνει να ενώσει το σχεδόν “αποστειρωμένο” interior -σκηνικό επιστημονικής φαντασίας- με το easy living που απαιτείται στη σύγχρονη μητρόπολη.

Επένδυση των τοίχων με ξύλο, “κινούμενοι” τοίχοι, spots και κρυφός φωτισμός, φυσικά υλικά, γεωμετρικές γραμμές και άπλετο φυσικό φως συνθέτουν ένα πρωτότυπο μείγμα υψηλής αισθητικής και απόλυτης ευκολίας κινήσεων. Οι καθαροί και πλήρως αυτοπροσδιοριζόμενοι χώροι, η clean-cut διακόσμηση, ο “ρευστός” διαχωρισμός μεταξύ των δωματίων και η σχεδιαστική προσέγγιση του μέλλοντος καθιστούν το διαμέρισμα στην καταλανική πόλη διαμάντι του contemporary design.

Το αρχιτεκτονικό studio κατάφερε να αξιοποιήσει με μοναδικό τρόπο την αρχική κάτοψη του σπιτιού, που θύμιζε κουτί, καθώς και μια εξαιρετική “ιδιομορφία” του: ολόκληρη η πρόσοψη ήταν απολύτως ανοιχτή στον περιβάλλοντα χώρο. Κάπως έτσι, η είσοδος και το σαλόνι μοιάζουν… εκτεθειμένα στο φως του ήλιου με αποτέλεσμα να είναι cozy και ζωντανά, ενώ η υπόλοιπη υποδομή φτιάχτηκε με τρόπο που τονίζει την αίσθηση ιδιωτικότητας, μιας και τα υπνοδωμάτια ακολουθούν τη λογική του opaque σχεδιασμού.

Πάρε μια γεύση από τον υπέροχο μινιμαλισμό του DM Apartment που υπενθυμίζει ότι στη δημιουργία δεν υπάρχει όριο!


Το φυσικό φως “λούζει” το χώρο του καθιστικού και γεμίζει ενέργεια το σαλόνι.


Το ξύλο στους τοίχους ζεσταίνει την ατμόσφαιρα, ενώ το μάρμαρο στο τραπέζι και το γκρι του πάγου στο γωνιακό καναπέ ισορροπούν τις αντιθέσεις.


Κυβιστική τραπεζαρία και σύγχρονο design.


“Ρευστοί” χώροι και ξύλινα χωρίσματα για την τραπεζαρία και το πασπαρτού μπαρ.


Φουτουριστική κουζίνα με γεωμετρία και λειτουργικότητα.


Μάρμαρο, γυαλί και καθρέφτες είναι τα υλικά που επικρατούν στο μπάνιο.


Η minimal ματιά στο γυναικείο μπουντουάρ.


“Κινητοί” τοίχοι αντί για πόρτες και αυστηρές γραμμές στο σχεδιασμό.

Read More

And More