Δύο μεγαλόπνοα αρχιτεκτονικά σχέδια ετοιμάζονται να “καταλάβουν” το Λας Βέγκας και το Λονδίνο

Ok, μπορεί το σημερινό θέμα να μην έχει άμεση σχέση με το interior design, αλλά σίγουρα αφορά μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες στη σύγχρονη αρχιτεκτονική! Ο λόγος για τις δύο σχεδόν “υπερφυσικές” αρένες που πρόκειται να ανοίξουν τις πόρτες τους στο προσεχές μέλλον και υπόσχονται να αλλάξουν τον τρόπο που βιώνουμε οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υπερθέαμα! Οι MSG Spheres, όπως ήδη έχουν ονομαστεί, θα κατασκευαστούν σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες, οι οποίες θα βρίσκονται στις δύο πλευρές του Ατλαντικού Ωκεανού: μία στο Λας Βέγκας και η δεύτερη στο Λονδίνο! Υπεύθυνη για τη δημιουργία των αρχιτεκτονικών “θαυμάτων” είναι η εταιρία Populous, η οποία εργάζεται για λογαριασμό της Madison Square Garden Company, διάσημης για το μεγαλειώδες ομώνυμο στάδιο στη Νέα Υόρκη! Η ανέγερση των δύο μοναδικών αρχιτεκτονημάτων δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, αλλά οι πρώτες εικονικές απεικονίσεις μόλις κυκλοφόρησαν και το… θέαμα είναι από τώρα αποστομωτικό!

Η εντυπωσιακή και πρωτοποριακή πρωτοβουλία για την ανέγερση των δύο εκθαμβωτικά μεγάλων σφαιρικών χώρων ανήκει στην εταιρία που “κρύβεται” πίσω από τα μεγαλύτερα και υπερσύγχρονα στάδια της Αμερικής, ενώ το Madison Square Garden είναι ίσως η πιο αντιπροσωπευτική δημιουργία τους και γνωστή σε όλο τον κόσμο! Οι νέες MSG Spheres αποτελούν φυσική συνέχεια στο ήδη καινοτόμο έργο της επιχείρησης και πρόκειται να αλλάξουν τα δεδομένα τόσο σε κατασκευαστικό, όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι παραγωγής των φαντασμαγορικών κτιρίων: “Οι αρένες θα διαθέτουν εμβληματικό σχεδιασμό και θα εξοπλιστούν με ανατρεπτικές και ρηξικέλευθες τεχνολογίες, οι οποίες θα επεκτείνουν το όριο της συνδεσιμότητας, της ακουστικής, της οπτικής επικοινωνίας και την παρουσίαση περιεχομένου σε νέα επίπεδα”!

Τα πρώτα virtual σχέδια της “Σφαίρας” που θα… αναδυθεί στο Λας Βέγκας αποκαλύπτουν και την πρωτοποριακή μορφή που θα πάρει το εκπληκτικό αυτό έργο! Με χωρητικότητα συνολικά 23.000 ατόμων, 18.000 σε καθίσματα και 5.000 όρθιων, το μαγευτικό στάδιο θα είναι σε θέση να μεταφέρει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον εντός των εγκαταστάσεών του, χάρη στις τεχνολογικά εξελιγμένες προβολές στον αριστουργηματικό θόλο του, οι οποίες προσομοιάζουν σε ένα μοντέλο εικονικής πραγματικότητας και 3D απεικόνισης.

Την ίδια στιγμή, στα σκαριά βρίσκεται και το MSG Sphere London, που θα ακολουθεί το ίδιο concept με εκείνο της Αμερικής. Παρ’ ό,τι βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια του σχεδιασμού της, η λονδρέζικη “Σφαίρα” θα εγκατασταθεί σε ιδιόκτητη τοποθεσία που η Madison Square Garden Company μόλις απέκτησε και βρίσκεται κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο Stratford, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το κτίσμα θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στη χρονιά. Πάντως, το Λονδίνο επιλέχθηκε έπειτα από εκτενή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από συνεργαζόμενους εμπειρογνώμονες, η οποία απέδειξε πως η πόλη έχει λιγότερα στάδια αυτού του βεληνεκούς σε σχέση με τον πληθυσμό της, σε αντίθεση με αντίστοιχε ευρωπαϊκές μητροπόλεις.

Μάλιστα, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, δήλωσε για την ανέγερση του μεγαλειώδους σταδίου: “Από τους οικείους, βασικά εξοπλισμένους, συναυλιακούς χώρους στις θεαματικές αρένες, η μουσική σκηνή του Λονδίνου είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη. Είναι υπέροχο να υποδεχόμαστε άλλο ένα διεθνών προδιαγραφών χώρο στην πρωτεύουσα, που επιβεβαιώνει τη θέση της πόλης στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη και θα τονώσει την οικονομία που στηρίζεται στη νυχτερινή ζωή”.

Read More

And More