Δύο νέες συλλογές μαξιλαριών που θα σε κάνουν να “διψάς” για ανανέωση του χώρου σου!

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που “πειράζεις” στον προσωπικό χώρο σου, όταν έχεις ανάγκη από ανανέωση; Προσωπικά, πάντα στρέφομαι στα διακοσμητικά μαξιλάρια μου, μιας και είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να κάνω update στο interior design, χωρίς να απαιτείται κόπος και χρόνος! Άλλωστε, το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξεις μαξιλαροθήκες! Γι’ αυτό και πάντα ενθουσιάζομαι με νέα artworks και patterns που συναντώ σε μαξιλάρια!

Μία από τις πρόσφατες ανακαλύψεις μου είναι και οι συλλογές Speckle και Eon του studio Cope, ενός νέου brand από τους Nick και Rachel Cope. Οι δύο σχεδιαστές επικεντρώνονται στον κόσμο των υφάνσεων και αντλούν την έμπνευσή τους τόσο από την φύση, όσο και από τις τέχνες και την επιστήμη. Σε αυτή την τελευταία κατηγορία ανήκουν και τα νέα σχέδια του studio, τα οποία αρχικά αποτέλεσαν pattern για ταπετσαρίες, ενώ πλέον μετουσιώθηκαν και σε super stylish μαξιλάρια, αλλά και σε τόπια υφάσματος για οποιαδήποτε επένδυση του σπιτιού!

Η σειρά Speckle είναι εμπνευσμένη από τα πιτσιλωτά artworks και αυτό ακριβώς το pattern φέρουν στην επιφάνειά τους! Συγκεκριμένα, η Rachel Cope χρησιμοποιεί πινέλα για να δημιουργήσει ένα είδος αστερισμών και πουά σχεδίου σε διάφορα μεγέθη και χρώματα. Έπειτα, η σειρά Eon θυμίζει αρκετά το marble μοτίβο, αλλά και την τεχνική του tie-dye, παρ’ ό,τι στην πραγματικότητα στηρίζεται στην ινδονησιακή τεχνική της βαφής με κερί. Συγκεκριμένα, στρώματα καυτού κεριού καλύπτουν μέρη του μεταξωτού υφάσματος, δημιουργώντας έτσι περιοχές στις οποίες δεν “πιάνει” η βαφή. Έτσι, δημιουργείται αυτό το ιδιαίτερο σε όψη και υφή pattern.

Read More

And More