Ένα μινιμαλιστικό διαμέρισμα στη Φινλανδία που “φωνάζει” woman empowerment!

Ποιος είναι ο ορισμός του minimal μονοχρωματικού γυναικείου studio; Πώς θα φανταζόσουν ότι μοιάζει ένας καθαρά γυναικείος χώρος που έχει διανθιστεί με τις τελευταίες τάσεις του interior design, αλλά διατηρεί το ύφος και την προσωπική αισθητική της ενοίκου του; Με άλλα λόγια, εσύ πώς θα διακοσμούσες το σπίτι σου αν ήθελες να του δώσεις τη “νότα” της σύγχρονης δυναμικής γυναίκας, αποφεύγοντας το ρομαντισμό και την πολυχρωμία;

Αν ακόμα ψάχνεις την απάντηση και προσπαθείς να κάνεις συνδυασμούς στο μυαλό σου, τότε μπορείς πολύ απλά να ρίξεις μια ματιά στο υπερπολυτελές διαμέρισμα της Stina Mäntyniemi, editor-in-chief στο φινλανδικό Cosmopolitan! Το studio των δύο δωματίων σχεδιάστηκε εξαρχής από το Laura Seppänen Design Agency, ώστε να ταιριάξει απόλυτα στις επιθυμίες και το στυλ της επιτυχημένης δημοσιογράφου! Με το λευκό να κυριαρχεί στους τοίχους, τα πατώματα και τα έπιπλα, ο δυναμισμός του χώρου παραπέμπει στο σουηδικό design και τη σκανδιναβική πολυτέλεια! Οι μόνες χρωματικές εναλλαγές πραγματοποιούνται από τις μαύρες και ελάχιστες γκρι λεπτομέρειες, ενώ το μοναδικό έντονο χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσει το σπίτι είναι το φυσικό πράσινο των φυτών που βρίσκονται διάσπαρτα στους κεντρικούς χώρους του.

Η μοναδική “παρέμβαση” της ιδιοκτήτριας στο σχεδιασμό του σπιτιού ήταν η επιθυμία της το διαμέρισμα να μην έχει χαλιά και κουρτίνες, διατηρώντας την καθαρότητα και την αφαιρετική διάθεση του χώρου! Ωστόσο, μέσα από τη χρήση υφασμάτων και διαφορετικών υλικών και υφών, το σχεδιαστικό studio έχει καταφέρει να δημιουργήσει layering στο σπίτι και να δώσει cozy διάθεση, χωρίς να παραβεί τον… όρο που έθεσε η ένοικος! Επιπλέον, φωτογραφίσεις μόδας και “αρχιτεκτονικά” φωτιστικά δίνουν έναν πιο artistic και σοφιστικέ ρυθμό στο design, ενώ παράλληλα τονίστηκε ο “γυναικείος” χαρακτήρας του!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να δεις πώς μοιάζει στην πραγματικότητα το σπίτι των ονείρων σου!

Η open plan διάταξη της τραπεζαρίας και του σαλονιού με τις “στιβαρές” μαύρες λεπτομέρειες που διανθίζουν το λευκό interior.

Γωνιά του καθιστικού όπου μεσουρανεί η Bertoia Diamond Chair, λατρεμένο έπιπλο της ιδιοκτήτριας.

Η… εκκεντρική τραπεζαρία με τις πολλές και διαφορετικές διακοσμητικές επιρροές.

Λεπτομέρεια από τα διακοσμητικά αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιηθεί στην τραπεζαρία.

Η επιτομή του artistic minimalism σε μια μικρή σύνθεση πάνω στο τραπέζι της κουζίνας.

Ολόλευκη κουζίνα με open plan εργονομικό σχεδιασμό.

Λεπτομέρεια από τη διακόσμηση της κουζίνας, γιατί τίποτα δεν είναι τυχαία επιλεγμένο.

Το δωμάτιο της ιδιοκτήτριας ακολουθεί το διακοσμητικό ρεύμα που έχει κυριαρχήσει σε όλο το σπίτι.

Read More

And More