Αν έχεις σταθεί μπροστά σε έναν άδειο τοίχο και έχεις σκεφτεί «μήπως να φτιάξω μια gallery wall;», είσαι στο σωστό μέρος. Αυτές οι συνθέσεις είναι ένας υπέροχος τρόπος να βάλεις την προσωπικότητά σου στους τοίχους του σπιτιού σου. Αλλά έχουν κι ένα μυστικό: δε συγχωρούν το λάθος. Αν το παρακάνεις ή δεν έχεις σχέδιο, το αποτέλεσμα μπορεί να μοιάζει με άτακτο κολάζ κάδρων παρά με stylish σύνθεση. Γι’ αυτό, πάμε να δούμε μαζί πώς θα στήσεις μια gallery wall που πραγματικά μιλάει για σένα, χωρίς να φωνάζει… βοήθεια.
Ξεκίνα με μια ιστορία
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tabby Booth (@tabby.booth.artist)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δε χρειάζεται να έχεις πτυχίο στην Ιστορία της Τέχνης, αλλά χρειάζεται να έχεις κάτι να πεις. Τι θες να διηγείται ο τοίχος σου; Ταξίδια, οικογένεια, τέχνη που σε συγκινεί, μικρά καθημερινά θαύματα; Αν έχεις ξεκάθαρη «πλοκή», θα διαλέξεις πιο εύκολα τι αξίζει να μπει στον τοίχο και τι όχι. Διαφορετικά, είναι εύκολο να χαθείς μέσα σε επιλογές χωρίς συνοχή.
Οργάνωσε τη θέση, όχι μόνο τα κάδρα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zoe’s Home Colourful Interiors (@itszoeshome)
Μην τα τοποθετείς όπως όπως. Η θέση κάθε στοιχείου πρέπει να έχει λόγο ύπαρξης. Μπορείς να βάλεις τα πιο μικρά στο κέντρο και τα μεγαλύτερα γύρω γύρω ή το ανάποδο, ανάλογα με τη δυναμική τους. Το μυστικό είναι η ισορροπία. Και όχι, δε χρειάζεσαι μέτρο με laser, αλλά λίγο μάτι και υπομονή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το μυστικό είναι στο κενό
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jana • Interior & DIYs (@liebs_hier)
Ένα λάθος που κάνουν πολλοί είναι να πιστεύουν πως όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα. Όμως, το μάτι χρειάζεται ανάσες. Άφησε λίγο αρνητικό χώρο ανάμεσα στα κομμάτια. Δυο με έξι εκατοστά απόσταση είναι συνήθως ό,τι πρέπει. Σκέψου το σαν διάλογο: δεν θέλεις όλοι να μιλούν ταυτόχρονα.
Το κάδρο δεν είναι απλώς ένα πλαίσιο
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NEST OBSESSED | VIRTUAL DESIGN (@nestobsessedinteriors)
Η επιλογή των κάδρων έχει τεράστια σημασία. Μπορείς να πας σε μία χρωματική παλέτα, όπως ξύλο ή μαύρο, ή να παίξεις με παρόμοιες υφές για συνοχή. Αν θες να το κάνεις πιο μοντέρνο, μπορείς να βάλεις ακρυλικά, μεταλλικά ή ακόμα και χωρίς καθόλου κάδρο, μόνο καμβά. Το θέμα είναι να μη φαίνεται αγορασμένο όλο μαζί με το κιλό.
Οι φωτογραφίες χρειάζονται δικό τους σποτ
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Love JK (@lovejkaustralia)
Αν θες να βάλεις οικογενειακές φωτογραφίες, κράτησέτες συγκεντρωμένες σε έναν χώρο. Ιδανικά σε κάποιο διάδρομο ή στις σκάλες, για να δημιουργείς μια διαδρομή μνήμης. Όταν είναι παντού διασκορπισμένες, χάνουν τη δύναμή τους και κάνουν τον χώρο να φαίνεται λιγότερο επιμελημένος.
Μη γεμίσεις απλώς έναν τοίχο, κάνε τον να σημαίνει κάτι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SR STOELTING (@sr_stoelting)
Όλα τα έργα δεν είναι ίσα. Μην βάλεις κάτι μόνο και μόνο για να καλύψεις το κενό. Αν δεν σε εκφράζει, δεν έχει λόγο να βρίσκεται εκεί. Το κάθε αντικείμενο πρέπει να «μιλάει» και να έχει αξία για σένα. Κι αν δεν είσαι σίγουρος, άσε τον τοίχο να περιμένει. Είναι προτιμότερο ένα ειλικρινές κενό από ένα ψεύτικο γέμισμα.
Παίξε με υφές και υλικά
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δεν είναι ανάγκη να βάλεις μόνο φωτογραφίες και πίνακες. Τολμάς να προσθέσεις έναν καθρέφτη, μια ταπισερί, ένα ρολόι, ένα μικρό γλυπτό, κάτι πλεκτό; Όσο πιο ποικιλόμορφη η υφή, τόσο πιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα. Το σημαντικό είναι να υπάρχει συνοχή στο ύφος, όχι απαραίτητα ομοιομορφία στα υλικά.
Κάνε τη gallery wall ζωντανή
Δεν είναι τατουάζ, δε χρειάζεται να μείνει έτσι για πάντα. Άλλαξε, φρέσκαρε, πειραματίσου. Οι gallery walls είναι ζωντανές συνθέσεις που μπορούν να αλλάζουν με τις εποχές ή με τη διάθεσή σου. Οι ραφιέρες ή οι λεπτές κορνίζες-ράγες σου δίνουν την ελευθερία να ανανεώνεις χωρίς να γεμίζεις τον τοίχο τρύπες.
Η gallery wall σου δεν είναι έκθεση στο Λούβρο, είναι κάτι πολύ πιο ζωντανό. Είναι το δικό σου μωσαϊκό στιγμών, γούστου και συναισθήματος. Μην την πάρεις πολύ σοβαρά αλλά πάρε την στα σοβαρά. Κι αν σε δυσκολεύει, φώναξε κάποιον ειδικό να τη στήσει μαζί σου. Γιατί τελικά, δεν έχει σημασία πόσα έχεις στον τοίχο σου, αλλά τι λένε όλα αυτά μαζί για σένα.
Κεντρική εικόνα άρθρου και εικόνα κειμένου: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ