Το γερμανικό VitraHaus Loft φιλοξενεί μία εκπληκτική εγκατάσταση του ισραηλινού studio Raw Edges

Όταν δύο μεγάλα ονόματα στο χώρο του design ενώνουν τις δυνάμεις τους, μόνο καλά πράγματα μπορεί να προκύψουν! Κάπως έτσι, το VitraHaus Loft της Vitra στην πόλη Weil am Rhein της Γερμανίας δέχθηκε ένα ριζικό redesign από το studio Raw Edges και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Στο τέταρτο επίπεδο του πρωτοποριακού loft, το σχεδιαστικό δίδυμο από το Ισραήλ ανέλαβε να δώσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα, θέλοντας να δημιουργήσει ένα χώρο στον οποίο ο κάθε επισκέπτης θα μπορούσε να εμπνευστεί και να υιοθετήσει στυλ και προτάσεις για το δικό του σπίτι! Γι’ αυτό και ολόκληρος ο όροφος μετατράπηκε σε ένα “σκηνογραφημένο” σπίτι, στο οποίο τα έπιπλα και το μοναδικό στυλ της Vitra συνδυάζονται με τις εκπληκτικές ιδέες του Raw Edges στο interior design!

Όπως επισημαίνει το σχεδιαστικό ντουέτο των Raw Edges, στόχος τους ήταν να στήσουν ένα χώρο στον οποίο θα ήθελαν και οι ίδιοι να ζήσουν με τα παιδιά τους: “Η εγκατάστασή μας επικεντρώνεται σε μια πολυάσχολη, δημιουργική νένα οικογένεια. Θέλαμε να δείξουμε πώς ο χώρος θα μπορούσε να είναι λειτουργικός τόσο για τους γονείς, όσο και τα παιδιά -για δουλειά, αλλά και για παιχνίδι”. Έτσι, κατάφεραν να ενσωματώσουν στο… family friendly “σπιτικό” τους χαρακτηριστικά στοιχεία του σχεδιασμού τους, όπως είναι το γυαλί, το ξύλο και οι απαλές αποχρώσεις που συνδυάζονται με λαμπερές λεπτομέρειες!

Η Vitra με τη σειρά της εξηγεί: “Η ανάλαφρη προσέγγιση των Raw Edges στον τρόπο που χρησιμοποιούν τα υλικά, τους χρωματισμούς και τα προϊόντα μας είναι κομβικό σημείο στην παρουσίαση, αλλά και τη συνολική δουλειά τους γενικότερα. Κεντρικοί άξονες του VitraHaus installation είναι η κίνηση, ο αυτοσχεδιασμός και η έκπληξη. Για το studio Raw Edges ήταν ζωτικής σημασίας η επίτευξη ενός αυθόρμητου, ρεαλιστικού και κυρίως χαρούμενο περιβάλλοντος”.

Read More

And More