Αν έχεις περάσει τη φάση που λάτρευες τα πάντα λευκά, μίνιμαλ και αστραφτερά, και τώρα σου φαίνονται όλα αυτά λίγο… αποστειρωμένα, καλώς ήρθες στο grandpa chic. Είναι το πιο κουλ, χαλαρό και καλοντυμένο ξαδερφάκι του grandmacore – μόνο που εδώ δεν έχει δαντελωτές κουρτίνες και πορσελάνινα γατάκια. Σκέψου το σαν τη διακόσμηση που θα έκανε ο παππούς σου αν ήταν λίγο πιο αισθητικά ψαγμένος, είχε διαβάσει μερικά άρθρα για interior design και είχε καλέσει φίλους για ουίσκι και σκάκι. Η ουσία δεν είναι να μοιάζει το σπίτι σου με μουσείο, αλλά με χώρο που έχει ζήσει, αγαπηθεί και σε καλεί να κάτσεις χωρίς να βγάλεις τα παπούτσια σου. Πάμε να το ανακαλύψουμε;
Το παλιό το καλό (και άνετο) δε φεύγει ποτέ
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Steve (@thebrassymerman)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το Grandpa Chic πατά πάνω στη διαχρονικότητα. Σκέψου δερμάτινες πολυθρόνες, ξύλινα έπιπλα, βαθιά χρώματα και αντικείμενα που δείχνουν πως δεν αγοράστηκαν όλα χτες. Εδώ, δεν κυνηγάς τη μόδα, αλλά την ουσία. Δεν έχει σημασία να ταιριάζουν όλα τέλεια, αλλά να μοιάζουν σαν να ζουν μαζί χρόνια. Η φάση είναι “συλλέγω, δεν αγοράζω”, οπότε κάθε κομμάτι στον χώρο έχει ιστορία, είτε τη δική σου είτε μια που επινοείς εσύ. Μπορείς να ξεκινήσεις από ένα vintage χαλί ή μια πολυθρόνα με χαρακτήρα και να χτίσεις σταδιακά την ατμόσφαιρα.
Χρώματα που αγκαλιάζουν τον χώρο
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stephanie Hudson (@stephaniehudsonrealestate)
Αν το χρώμα ήταν άτομο, στο Grandpa Chic θα ήταν εκείνος ο σοφός, καλοντυμένος κύριος με το μπλε σακάκι και το χαμόγελο-πρόσκληση για συζήτηση. Επιλέγεις βαθιά χρώματα, όπως navy, πράσινο του κυνηγού, καφέ, κεραμιδί και μουσταρδί. Αυτά δίνουν αμέσως την αίσθηση της θαλπωρής. Τα δάπεδα παίζουν με σκούρα ξύλα και οι τοίχοι δε φοβούνται τη σκοτεινιά, αρκεί να υπάρχει ισορροπία με τον φωτισμό. Το αποτέλεσμα δεν είναι βαρύ, να σε κάνει να νιώθεις αμέσως οικεία. Μπορείς να το τονίσεις με κουρτίνες σε παραδοσιακά patterns, ένα καρό ριχτάρι ή ακόμα και με έναν vintage χάρτη στον τοίχο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα έπιπλα λένε την ιστορία του σπιτιού σου
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BHGRE Bannon & Hebert (@bhgre.bannonandhebert)
Ξέχνα τα έτοιμα σετ. Σε αυτό το στυλ, δε θες όλα τα έπιπλα να μοιάζουν μεταξύ τους, αλλά να συνομιλούν. Ένα παλιό γραφείο δίπλα σε μια μοντέρνα λάμπα με ορείχαλκο; Ναι. Μια μπαρόκ πολυθρόνα απέναντι από ένα πιο βιομηχανικό τραπέζι; Επίσης ναι. Αυτό το στυλ αντέχει τις αντιθέσεις, αρκεί να είναι αυθεντικές. Το δέρμα είναι βασικός πρωταγωνιστής, ειδικά σε πολυθρόνες ή καναπέδες, και ό,τι φαίνεται «ζωής» έχει θέση. Προτιμάς έπιπλα που δε δείχνουν καινούρια αλλά δεν είναι ούτε φθαρμένα. Είναι αυτά που δείχνουν ότι τα έχεις αγαπήσει, όχι ότι τα έχεις παρατήσει.
Αξεσουάρ με ψυχή, όχι με φαντασία βιτρίνας
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Rye Fox Interiors (@theryefoxinteriors)
Το μυστικό για να πετύχεις το Grandpa Chic είναι το layering. Κάδρα από διαφορετικές εποχές, φωτογραφίες προγόνων, παλιά ρολόγια, φωτιστικά που δεν είναι copy-paste. Κάθε αντικείμενο πρέπει να έχει λόγο που βρίσκεται εκεί. Δε διακοσμείς για να εντυπωσιάσεις, αλλά για να νιώσεις οικεία. Δώσε χώρο και στα προσωπικά σου ενθύμια. Κάποιο βιβλίο που διάβασες τριάντα φορές, ένα αντικείμενο του παππού σου, ένα γράμμα που αγαπάς. Αυτό είναι το στυλ. Δεν φωνάζει, αλλά μιλάει. Και αυτό που λέει, έχει αξία.
Πριν αρχίσεις να τρέχεις για ψώνια, σταμάτα λίγο και κοίτα τι έχεις ήδη. Το Grandpa Chic δεν αγοράζεται σε πακέτο, χτίζεται με χρόνο, επιλογή και συναίσθημα. Σου λέει να φτιάξεις έναν χώρο που δεν εντυπωσιάζει με το «νέο», αλλά μαγεύει με την ατμόσφαιρα. Ένα σπίτι που σε καλεί να μείνεις, να ζήσεις, να το αγαπήσεις. Και, μεταξύ μας, ο παππούς σου θα το λάτρευε.
Κεντρική εικόνα άρθρου: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ